Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Fietsmaatjes gezocht
Gepubliceerd op woensdag 12 april 2017

In mei 2016 kregen de cliënten van ’s Heeren Loo van de stichting “Vrienden van Opmaat” een schitterende rolstoelfiets aangeboden. Het is een fiets met trapondersteuning en voorop ruimte voor een rolstoel. “Het is een prachtige fiets” zegt vrijwilliger Anton Heikamp. “Zo kunnen cliënten die van een rolstoel afhankelijk zijn ook heerlijk fietsen en de wind door hun haren voelen. Bovendien kun je dankzij deze fiets een stuk verder van huis en dat is natuurlijk helemaal leuk want anders kom je nooit zo ver van huis in je rolstoel”.

Fietsmaatjes gezocht -  ’s Heeren Loop Opmaat Bedum
Anton Heikamp, vrijwilliger bij ‘s Heeren Loo Opmaat.

Het vorig jaar gestarte fietsproject is zo succesvol dat er eigenlijk nieuwe vrijwilligers nodig zijn.

“We zijn begonnen met zes cliënten die wel wilden fietsen” zegt Anton “maar nu staan er al 20 mensen op de lijst die dolgraag willen fietsen. Ik kom dan soms vrijwilligers te kort”

Anton is al ruim een jaar vrijwilliger bij ‘s  Heeren Loo Opmaat. Hij gaat zelf regelmatig met cliënten op stap maar hij regelt ook de roosters voor de andere  fietsvrijwilligers.

In de maanden mei tot en met september worden er op verzoek van cliënten fietstochten gemaakt. Vaak ’s avonds maar er zijn ook cliënten die ’s middags een tochtje maken. De meeste vrijwilligers zijn lid van de Wielervereniging Bedum.

Het gaat bij het fietsproject om mensen met een ernstige meervoudige beperking die allemaal afhankelijk zijn van een rolstoel. De rolstoel is eenvoudig op de fiets te monteren en er kan dan zo een mooie tocht gemaakt worden. Vooraf wordt precies uitgelegd wat exact de bedoeling is of er gaat eerst iemand mee.

Alle vrijwilligers die bij ’s Heeren Loop Opmaat actief zijn krijgen een vrijwilligerscontract zodat ze goed verzekerd zijn.  Ook dienen vrijwilligers in het bezit te zijn van een VOG.

Belangstelling om mee te fietsen?

Neem dan contact op met Jannes Klaassen: 06-52376846

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM