Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Fietsclub Opmaat Bedum zoekt vrijwilligers
Gepubliceerd op zondag 24 maart 2019

Fietsclub Opmaat Bedum zoekt vrijwilligers

“Op dit moment hebben we al 22 vrijwilligers maar er moeten er eigenlijk nog een paar bijkomen” vertelt Anton Heikamp.

De fietsclub van ’s Heeren Loo Opmaat uit Bedum (een instelling voor mensen met een verstandelijke beperking) gaat zijn vierde seizoen tegemoet. En het is niet zomaar een fietsclub. Voor cliënten met een ernstige meervoudige beperking is er vier jaar geleden met steun van de Stichting Vrienden van Opmaat een speciale fiets aangeschaft. Het is een fiets met trapondersteuning  die speciaal gebouwd is om cliënten in een rolstoelen te kunnen vervoeren. Anton vertelt ons: “De rolstoelen komen op een soort verhoging te staan die aan de fiets vastzit. Dan worden ze verankerd en gaan ze wat omhoog. Cliënten hebben een prachtig uitzicht en genieten erg van de wind, zon en regendruppels die er soms vallen”

Er wordt vanaf april tot en met eind september bijna dagelijks met cliënten gefietst. Anton is verantwoordelijk voor de roosters. “Iedereen geeft zelf aan hoe vaak hij of zij wil fietsen en dat verwerk in dan in het rooster. Als je onverwachts niet kunt kan er altijd geruild worden.”  Toch is Anton nog niet geheel tevreden met het aantal vrijwilligers. “Cliënten komen nu ongeveer tweemaal per seizoen aan de beurt. Dat is mooi maar ik gun deze groep nog meer aandacht het fietsplezier” vertelt hij ons enthousiast.

Vrijwilligers zijn bij ’s Heeren Loo Opmaat goed verzekerd en iedereen wordt goed ingewerkt om met cliënten te kunnen fietsen. Verder worden vrijwilligers zo goed mogelijk bij Opmaat betrokken en is er op einde van het jaar voor iedereen een mooi geschenk. Vrijwilligers bij ’s Heeren Loo Opmaat dienen in het bezit te zijn van een VOG. Zin om mee te fietsen? Bel met Jannes Klaassen (Coördinator Vrijwilligerswerk) 06-52376846 of mail: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken . In een persoonlijk gesprek kunnen we kijken wat er allemaal mogelijk is.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM