Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Feestelijke opening vernieuwde speeltuin De Eiken in Bedum op zaterdag 30 september
Gepubliceerd op maandag 18 september 2017

Op zaterdag 30 september wordt de volledig vernieuwde speeltuin aan De Eiken in Bedum op spectaculaire wijze geopend door wethouder Johannes de Vries. Het afgelopen jaar heeft de buurt actief meegedacht en meegewerkt aan de hoognodige opknapbeurt: buurtbewoners droegen ideeën aan, kozen het winnende ontwerp en hielpen bij allerhande werkzaamheden.

De speeltuin vormt het middelpunt van de buurt: (klein)kinderen en oppaskinderen kunnen er spelen en de buurtvereniging organiseert er activiteiten zoals het zomerfeest, de oudejaarsborrel en paaseieren zoeken. Als er activiteiten zijn die buiten de buurt plaatsvinden is de speeltuin altijd het vertrekpunt.

 

De laatste jaren was echter een kentering zichtbaar: de speeltoestellen sloten niet meer aan bij de leeftijd van de kinderen uit de buurt, ze werden steeds minder werden gebruikt en het werd in de speeltuin steeds rustiger. Uit gesprekken met buurtbewoners bleek bovendien dat er bij ouderen en ouders behoefte was om in de speeltuin te kunnen zitten en te kunnen bijpraten terwijl de (klein)kinderen en oppaskinderen spelen.

Op basis van de ideeën uit de buurt werden er meerdere ontwerpen gemaakt. Uiteindelijk kozen de buurtbewoners voor een speeltuin waarin ontmoeten en spelen voor alle leeftijden centraal staan. De kinderen kunnen hun energie kwijt op een steltenpad, stapstammen, een palenwoud en een kabelbaan die op de bestaande verhoging is gebouwd. Verschillende schommels en duikelrek mogen uiteraard niet ontbreken. Ouders en ouderen kunnen op hun beurt bijkletsen bij de picknicktafel.

Door de buurtvereniging is een projectplan geschreven en zijn verschillende fondsen benaderd om de vernieuwing van de speeltuin te financieren. Eind juli van dit jaar is de speeltuin geplaatst en zijn door de buurtbewoners alle afrondende werkzaamheden uitgevoerd.

De buurtvereniging pakt flink uit bij de opening: er wordt een feesttent opgezet en voor iedereen is er taart en iets te drinken. Alle kinderen kunnen na het taart eten helpen met het bouwen van het laatste onderdeel van de opgeknapte speeltuin: een groot insectenhotel.

 

De opknapbeurt is mogelijk gemaakt door een grote groep sponsoren: NAM, Provincie Groningen, VSBfonds, Kansrijk Groningen, Gemeente Bedum, Emmaplein Foundation, Rabobank Noord-Groningen, Stichting Boschuysen, woningstichting Wierden en Borgen en bewoners uit de buurt. Bij het hele project heeft de buurtvereniging nauw overlegd en samengewerkt met de gemeente Bedum.

U bent van harte welkom om verslag te doen van de opening door wethouder De Vries. De openingshandeling zal plaatsvinden op zaterdag 30 september om 15:00 uur (inloop vanaf 14:45 uur).

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM