Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Extra geld om wachtlijsten Veilig Thuis Groningen weg te werken
Gepubliceerd op vrijdag 28 februari 2020

Gemeente Het Hogeland geeft extra geld om wachtlijsten Veilig Thuis Groningen weg te werken
 
Het college stelt de raad voor om in 2020 een extra bijdrage van ruim 160.000 euro te verstrekken aan Veilig Thuis Groningen, een organisatie die hulp biedt ingeval van huiselijk geweld of kindermishandeling.

Veilig Thuis Groningen kamp met wachtlijsten. De extra bijdrage komt boven op de jaarlijkse subsidie van 55.000 euro die de organisatie van Het Hogeland ontvangt.

Veilig Thuis Groningen wordt gesubsidieerd door alle Groninger gemeenten. Met de extra bijdragen van die gemeenten kan de organisatie personeel aannemen waardoor de wachtlijsten kunnen worden weggewerkt.

Verantwoordelijk wethouder Mariëtte de Visser over de extra bijdrage: “De wachtlijsten zijn een gevolg van een nieuwe wet. Die maakt het melden van huiselijk geweld en kindermishandeling gemakkelijker. De wet is dus succesvol. Maar het leidt ook tot mensen die te lang op hulp moeten wachten. Om er voor te zorgen dat er snel op meldingen van probleemsituaties kan worden ingespeeld, is meer personeel nodig. Wachtlijsten vindt het college zeker niet gewenst. Vandaar dat we hebben ingestemd met extra geld voor Veilig Thuis Groningen.”

Zie ook : www.veiligthuisgroningen.nl

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter