Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
En weer een aardbeving, angst, onveilig gevoel, schade, verdriet - Verzaakt onze overheid opnieuw?
Gepubliceerd op woensdag 22 mei 2019

Al meer dan 300 woningen met zichtbare schade. Deze keer zijn er opvallend veel meldingen uit de stad Groningen.

Image 

Vanochtend om 05.49 uur vond er in Groningen een aardbeving plaats met een kracht van maar liefst 3.4 op de Schaal van Richter. Het epicentrum lag bij Westerwijtwerd en de beving vond plaats op slechts 3 km diepte (natuurlijke bevingen vinden plaats op 20 tot 100 km diepte). De beving werd tot in een zeer wijde omgeving gevoeld, door de lange duur van de beving is hij vergelijkbaar met de zwaarste beving die in Groningen heeft plaatsgevonden, namelijk die bij Huizinge met een kracht van 3.6. Dat zegt het Staatstoezicht op de Mijnen.

De Groningers hebben behoefte aan veiligheid, rust, compensatie voor alle veroorzaakte leed en schade, geen politiek geleuter. De krokodillentranen van Rutte hebben we genoeg gezien. In plaats van het opkomen en zorgen voor de burgers denken ze in Den Haag alleen maar aan eigenbelang, carrière en geld. De politiek en de NAM spelen samen een gemeen spelletje waardoor de Groningers al bijna 10 jaar in angst leven en schade op schade hebben aan hun woningen. Door de waardedaling zijn de Groningers de afgelopen 10 jaar voor al meer dan 1 miljard euro aan vermogen kwijtgeraakt, gewoon door het rioolputje weggespoeld. Wanneer krijgen de Groningers hun geld terug? Bovendien is meer dan 90% van het geld dat voor de slachtoffers beschikbaar is gesteld aan de strijkstok blijven hangen van organisaties en bedrijven. De Groningers worden dubbel beroofd en dagelijks blootgesteld aan enorme risico’s.

De gevolgen van de gaswinning zorgen ook voor een achteruitgang van de leefbaarheid van het hele gebied doordat er minder mensen willen wonen. Terugloop van de bevolking betekent in de toekomst dat de voorzieningen in dorpen achteruitgaan of helemaal verdwijnen.

Ook wordt het woongenot van de Groningers aangetast. De inwoners van het aardbevingsgebied ervaren minder levensvreugde, ze maken zich zorgen, ze hebben angsten en gevoelens van onveiligheid en ze hebben te maken met schademeldingen. Voor veel mensen geldt dat hun leven wordt beheerst door de gevolgen van de aardbevingen. Al ruim 5.000 inwoners uit aardbevingsgebied dagvaarden de NAM vanwege emotieschade door aardbevingen.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM