Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Einde dreigt voor Colourful Het Hogeland
Gepubliceerd op dinsdag 05 mei 2020

Behalve VVV Het Hogeland-Bedum dreigt nu ook het einde voor Colourful Het Hogeland

De gemeente Het Hogeland heeft aangegeven te stoppen met de subsidie voor Colourful Het Hogeland. Hierdoor is de toekomst van Colourful het Hogeland erg onzeker. 

Zo'n twee weken geleden hoorde Colourful het Hogeland het van de gemeente, via de mail. 'Dat was echt schrikken! Daar word je gewoon koud van. De manier waarop, maar zeker ook de boodschap', zegt Rinze Kramer van de organisatie. 'Ze zeggen dat het budget heel erg versoberd is, omdat ze te weinig geld krijgen van het rijk. '

Winnaar provinciale vrijwilligersprijs 2017 en nominatie Appeltjes van Oranje

Er is veel waardering voor hoe Colourful Het Hogeland autochtone bewoners en nieuwkomers samenbrengt. In de statenzaal op het Provinciehuis in Groningen is Colourful Bedum uitgeroepen tot het beste vrijwilligersinitiatief in de provincie Groningen in 2017 in de categorie Leefbaarheid.  Tot grote vreugde van alle meegekomen Colourful vrijwilligers en deelnemers koos de jury unaniem voor het initiatief uit Bedum. In het juryrapport stond o.a. 'De jury heeft grote bewondering voor de vrijwilligers van Colourful Bedum, omdat zij er in slagen om autochtone bewoners en nieuwkomers in Bedum op een laagdrempelige manier samen te brengen'.

Colourful Bedum is per 20 december 2017 omgedoopt tot stichting Colourful Het Hogeland. Het bestuur hoopt de succesvolle formule door te geven aan enthousiaste inwoners uit andere dorpen in Het Hogeland en biedt daarbij haar hulp, kennis en ervaring aan.

De Stichting werd ook genomineerd voor ‘Appeltjes van Oranje’ en kreeg onder andere waarderingspunten vanuit de politieke partijen in de gemeente Bedum.

De prijzen en nominaties kregen veel media-aandacht en Colourful Het Hogeland kreeg enkel lof voor de unieke, laagdrempelige integratie-activiteiten.

Hoop

'Als de gemeente bij dit besluit blijft, dan moeten we gewoon stoppen. Maar er is nog een lichtpuntje: in juni komt de begroting in de raad en dat is het moment dat de politiek, maar ook de burger nog zijn zegje kan doen en eventueel het college kan terugroepen. Dat is nog een sprankje hoop. Binnenkort komen we ook met een petitie.'

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter