Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Einde activiteiten plaatselijke commissie Goede Herderkerk Bedum
Gepubliceerd op maandag 25 december 2017

In 2014 is de monumentale Goede Herderkerk (Noorderkerk) in Bedum eigendom geworden van de Stichting Oude Groninger Kerken (SOGK). In samenwerking met dorpsbelangenvereniging Algemeen Plaatselijke Belang Bedum en SOGK is daarop een zgn. Plaatselijke Commissie ingesteld.

Deze P.C. had tot taak om het kerkgebouw een functie te laten houden voor het dorp Bedum. Net als bij alle kerken, die in bezit zijn van de SOGK. Onder leiding van voorzitter Plaatselijke Commissie Goede Herderkerk Jan de Vries zijn sinds de start reeds vele activiteiten georganiseerd.

Per 1 januari 2018 heeft de SOGK voor de Goede Herderkerk een huurder gevonden, namelijk de Gereformeerde Kerken. Deze kerkgemeenschap hielden hun erediensten in Adorp in gebouw "Artharpe". Door de groei van deze kerk werd dit gebouw te klein. In de Goede Herderkerk is nu een nieuw onderkomen gevonden voor hun zondagse kerkdiensten. Hun predikant ds. M.A. Sneep gaat voor in de erediensten. De Gereformeerde Kerken kennen 2 classicale ressorten, de classis Noord-Oost en de classis Zuid-West. Tot de classis Noord-Oost behoort de kerk van Groningen. 
 
Opheffing Plaatselijke Commissie GH kerk Bedum
Als gevolg hiervan heeft de SOGK aangegeven dat daarmee de plaatselijke commissie ophoudt te bestaan. Voor de PC betekent dit dat ze moeten stoppen met het onder deze vlag organiseren van activiteiten en dat de Facebookpagina binnenkort opgeheven wordt.
De voorzitter Jan de Vries wil "Iedereen die heeft deelgenomen aan onze activiteiten of contact met ons heeft gezocht, daarvoor heel hartelijk danken. "

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM