Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Eerste gratis rookmelders uitgereikt. Actie gericht op Wmo’ers in Bedum.
Gepubliceerd op woensdag 19 september 2018

Op woensdag 19 september gaven burgemeester Erica van Lente van Bedum en Brandweer Groningen het officiële startsein voor het project ‘Brandveilig leven: focus op Wmo’. Dit deden zij door rookmelders te overhandigen aan  Bedumer Piet Laurijsen, die gebruik maakt van de Wet maatschappelijke ondersteuning (Wmo).

Eerste gratis rookmelders uitgereikt. Actie gericht op Wmo’ers in Bedum. 

De gemeente Bedum vindt het belangrijk dat inwoners waar mogelijk zo lang mogelijk zelfstandig en veilig thuis kunnen wonen. Bedumers die verminderd mobiel zijn, zijn extra kwetsbaar ingeval van brand. Vroegtijdige signalering van brand is voor hen daarom van cruciaal belang. Ook is het belangrijk dat de omgeving van die kwetsbaarheid op de hoogte is.

Impuls
De gemeente kreeg in 2017 een schenking van 5.000 euro van Friesland Campina  voor het verbeteren van de veiligheid in de gemeente. Het concern vindt brandveiligheid belangrijk en steunt dit lokale initiatief. De gemeente zet de schenking in om samen met de brandweer een impuls te geven aan het verhogen van het brandveiligheidsniveau bij Wmo-cliënten en het aantal woningen met rookmelders in het algemeen. Dit gebeurt door voorlichting te geven aan inwoners, consulenten en zorgaanbieders.

Brandveiligheidscheck
De komende maanden wordt bij 50 adressen een brandveiligheidscheck  gedaan. Het gaat om adressen waar mensen wonen die ook bij brand verminderd zelfredzaam zijn. Daarbij worden gratis twee gekoppelde rookmelders geplaatst. Dit gebeurt door vrijwilligers van Humanitas afdeling ’t Hoogeland die hiervoor speciaal zijn opgeleid door de Brandweer.

Erger voorkomen
Piet Laurijsen, woonachtig aan De Lijnbaan in Bedum, was de eerste Bedumer die de melders kreeg aangeboden. “Mijn buurvrouw heeft een keer brand in huis gehad. Dankzij rookmelders is toen erger voorkomen. Ondanks dat heb ik er eigenlijk nooit over nagedacht zelf melders aan te schaffen. Daarom ben ik erg blij met deze actie”, aldus Laurijsen.

Burgemeester Erica van Lente hoopt dat de actie bewustwording in gang zet: “We richten ons nu op een groep die bij brand extra kwetsbaar is. Maar dat neemt niet weg dat eigenlijk iedereen zijn woning moet voorzien van melders. Dat kan, zie ook het verhaal van Piet Laurijsen, erger voorkomen en zelfs levens redden.  Iedereen kan op www.brandweer.nl/brandveiligheid een check doen. Laat dat vooral niet na.”

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM