Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Een mooie start voor Home-Start Het Hogeland
Gepubliceerd op vrijdag 18 december 2020

Humanitas Het Hogeland heeft vele projecten lopen in Het Hogeland zoals ThuisAdministratie, ThuisBezoek, Taal, Levensverhalen en 'Eem Doun’. Vanaf september 2020 is daar Home-Start Het Hogeland bijgekomen, een programma voor opvoedondersteuning. De ondersteuning wordt geboden door ervaren en getrainde vrijwilligers. Twee weken geleden heeft Home-Start Het Hogeland de 50.000ste koppeling kunnen maken voor Home-Start.

Een mooie start voor Home-Start Het Hogeland 

Afgelopen vrijdag hebben drie enthousiaste vrijwilligers van Home-Start Het Hogeland hun certificaat ontvangen. In vijf dagdelen deden deze vrijwilligers kennis op over welke manier ze gezinnen kunnen ondersteunen. De vrijwilligers omschrijven de training en Home-start als positief, krachtig, inspirerend en zinvol voor de samenleving. Zij zijn er klaar voor om ondersteuning te bieden aan een gezin.

Vrijwilligerswerk verrijkt je leven

Ben jij die nieuwe vrijwilliger die een ochtend of middag in de week tijd heeft voor een gezin met jonge kinderen? Je biedt het gezin een luisterend oor, ondersteuning en gezelligheid. Opvoeden gaat niet altijd vanzelf. Soms zijn er periodes waarin het tijdelijk niet wil lukken.

Redenen kunnen zijn verhuizing, echtscheiding, moeilijke start van kinderen of andere omstandigheden. Juist tijdens een lockdown ervaren gezinnen extra behoefte aan ondersteuning, het levert soms extra spanningen op. Dan is een steuntje in de rug welkom. Iemand die tijd en aandacht heeft voor ouders en kinderen, zodat ze de kans en de rust krijgen om de positieve draad weer op te pakken.

Samen koffie drinken en praten, met de kinderen spelen, praktische hulp ontvangen, samen een uitstapje maken. Net zoals die buurvrouw van vroeger, die er gewoon even was.

Heb jij een paar uur per week tijd om zo´n buurvrouw/buurman-vrijwilliger van Home-Start te zijn?

Dan bieden wij je een voorbereidende cursus, interessant vrijwilligerswerk dat voldoening geeft, gezellige contacten met andere vrijwilligers, ondersteuning en begeleiding door de Home-Start coördinator en een onkostenvergoeding.

Wat wij van jou vragen, is aandacht en tijd, een positieve levenshouding en ervaring in het opvoeden van kinderen, die je met een andere ouder wilt delen. Begrip en inlevingsvermogen zijn belangrijker dan diploma’s.

Bel voor inlichtingen of een afspraak voor een kennismakingsgesprek met Jenny van der Werf, coördinator Home-Start Het Hogeland: Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken of 06-57 78 91 52.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter