Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Dorpse gevels, opwaardering van winkelgevels in het centrum van Bedum, Winsum en Uithuizen
Gepubliceerd op zondag 26 januari 2020

Dorpse gevels, opwaardering van winkelgevels in het centrum van Bedum, Winsum en Uithuizen

Als gemeente willen wij bijdragen aan het herstel van de aantrekkelijke dorpse sfeer in de verschillende centra. Dit is onder andere afhankelijk van de opwaardering van de winkelgevels. Daarom kan hiervoor binnen de kernwinkelgebieden van Bedum, Winsum en Uithuizen subsidie worden aangevraagd.

In de welstandnota’s is niet in alle gevallen voldoende stedenbouwkundige houvast aanwezig om deze te gaan gebruiken (binnen de intakescan) als kader voor de beoordeling van subsidie aanvragen voor het opknappen van winkelgevels. Daarom is er (in eerste instantie voor Uithuizen) een nadere uitwerking van de welstandnota gekomen. Deze uitwerking heet ‘Dorpse gevels; opwaardering van winkelgevels in het centrum van Uithuizen’. In de uitwerking worden 10 gouden ontwerpregels geformuleerd, die gebruikt worden bij het toetsen van voorstellen voor opknappen van winkelgevels met het oog op het verkrijgen van subsidie daarvoor. Die ontwerpregels zullen naast in Uithuizen ook in Bedum en Winsum richtinggevend zijn bij de beoordeling (binnen de intakescan) van subsidie aanvragen voor het opknappen van winkelgevels. Het beeldkwaliteitsplan Dorpse gevels wordt, als gevolg van de vaststelling door het college van b&w op 29 oktober 2019, toegevoegd aan de Welstandsnota 2016.

Inzage
Het vastgestelde beeldkwaliteitsplan ligt met ingang van 23 januari 2020 ter inzage bij de publieksbalie in het gemeentehuis van de gemeente Het Hogeland locatie Uithuizen, Hoofdstraat-West 1. Ook kunt u het beeldkwaliteitsplan downloaden van www.hethogeland.nl .

Beroep
Het beeldkwaliteitsplan, als onderdeel van de welstandsnota, is een beleidsstuk. Tegen het besluit tot vaststelling kan daarom, op grond van artikel 8.5 van de Algemene Wet bestuursrecht, geen bezwaar worden gemaakt of beroep worden ingesteld.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter