Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Dorpsbelangen APB Bedum pleit voor start van Tiny Houses in Bedum
Gepubliceerd op woensdag 26 februari 2020
Dorpsbelangen APB Bedum pleit voor start van Tiny Houses in Bedum
 
We kunnen lang dromen , maar ze moeten ook eindelijk eens werkelijkheid worden. In 2017 werden onze inwoners opgeroepen om plannen in te dienen , waarmee onze dromen in de nieuwe gemeente gestalte konden krijgen.
 
Het beste idee van de top drie wat er uiteindelijk uitkwam, waren de de plannen voor vestiging van Tiny houses! Geweldig mooi plan wat op vrij korte termijn gerealiseerd zou kunnen worden.
 
Daarna werd het stil........
 
Vanwege de grote woningnood en de behoefte van vooral goedkope koopwoningen voor starters wil dorpsbelangen APB Bedum een lans breken om daadwerkelijk aan de slag te gaan met de bouw van een aantal Tiny Houses. Tiny Houses bieden mogelijkheden voor zowel starters, mensen die tijdelijk moeten wonen als mensen die bewust klein willen wonen.
Het ontwikkelen van een terrein waarop dit mogelijkheden bied zal er ook voor zorgen dat mensen niet gaan uitwijken naar Groningen. Het zou zelfs bewoners uit Groningen kunnen aantrekken!
 
Ook in Bedum zal er vermoedelijk veel  vraag ontstaan naar deze nieuwe duurzame, betaalbare  en bewuste manier van wonen.
 
Een Tiny House is standaard aardgasvrij en relatief aardbevingsbestendig en helpt daarbij mee aan de ambities om onze regio minder afhankelijk te maken van het gas, daarnaast zijn veel Tiny Houses in één dag te plaatsen waardoor voor omwonenden veel minder overlast is bij de bouw.
APB Bedum heeft reeds een terrein in gedachte en hoopt dan ook dat er in 2021 de eerste Tiny House bewoners te verwelkomen zijn ! Helpt u mee?
 
APB Bedum is opgericht op 28 oktober 1957. Bijzonderheid is dat de statuten van de vereniging APB-Bedum bij Koninklijk Besluit zijn goedgekeurd op 14 april 1958.
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter