Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Digitaal dieren zoeken in het bos met Perfect Earth Animals
Gepubliceerd op vrijdag 18 december 2020

Digitaal dieren zoeken in het bos met Perfect Earth Animals - Staatsbosbeheer in Groningen

In de natuurgebieden van Staatsbosbeheer in Groningen zijn vanaf deze maand virtuele dierenkaarten verstopt. Met de gratis app Perfect Earth Animals kunnen kinderen hiernaar op zoek. De app lijkt op Pokemon GO, maar hier wordt gebruik gemaakt van bestaande dieren.

Perfect Earth en Staatsbosbeheer werken hiermee samen om kinderen en hun ouders te stimuleren om al wandelend de natuur te ontdekken. Het is een digitale speurtocht die in deze tijd veilig kan. Kinderen leren van alles over de verschillende dieren die in Groningen leven en komen ook nog eens in beweging in de vrije natuur. 

Dierenkaarten verdienen
Perfect Earth Animals is een digitale speurtocht. De app is te downloaden via de appstore van je mobiele telefoon. In de app zijn verschillende routes te vinden, waarop dierenkaarten te vinden zijn. Kies een  wandeling uit. Bij het startpunt van de wandeling open je de app en ga je van start. Als je binnen 50 meter van een verstopte dierenkaart komt, dan wordt de dierenkaart automatisch toegevoegd aan de verzameling op de telefoon. Wie weet kom je het dier ook nog wel in het echt tegen!

Bewegen
De dieren die zijn uitgezet binnen de app komen ook daadwerkelijk voor in dat natuurgebied. Zo ontdekken kinderen welke dieren er in hun omgeving leven. Bijzondere dierenkaarten die in Groningen te vinden zijn en nu nog weinig in de rest van Nederland, zijn de tureluur, de hermelijn, de winterkoning en de blauwborst. Kinderen zijn gek op dieren en op verzamelen. De app kan een goede motivatie zijn voor kinderen om vaker de natuur te beleven, samen met hun ouders. Het spel is geschikt voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 7 tot 12 jaar. Door de app komen ze op een speelse manier in aanraking met de natuur, leren ze over de dieren die daar voorkomen en krijgen ze ook nog eens de nodige beweging.

Perfect Earth
De gratis app Perfect Earth Animals is gemaakt door Perfect Earth (www.perfect.earth ), ontwikkelaar en uitgever van fysieke en digitale spellen rondom de thema’s natuur en klimaat. In heel Nederland zijn digitale kaarten te vinden.

Routes
Op verschillende plekken in de provincie zijn Perfect Earth Animals te vinden. Kijk op de website van Staatsbosbeheer hoe lang de routes zijn en of de hond mee mag.

Duurswold en Oldambt
De Baggerputten in Slochteren
Dannemeer, ‘t Roegwold (Schildwolde),
Emergobos Oude Pekela

Lauwersmeer en Wad Hogeland
Blauwe route, Observatietorenroute P Activiteitencentrum Lauwersnest
Blauwe route in het Diepsterbos, P Dokkumer Nieuwe Zijlen

Westerkwartier
Marumerlage
Pettenpad , Opende
Trimunt + Jilt Dijksheide , rood-gele route, Marum

Westerwolde
Blauwe route Bosvennenpad het bos van Sellingen
Gele route Kanunnikenpad Ter Apel, start bij klooster Boslaan, Ter Apel
Rode route Vledderbos Kanaalstreek, Vledderveen.
Rode route Ter Wupping, omgeving Onstwedde / Veele.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter