Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Bedumer Winterloop levert recordbedrag op
Gepubliceerd op maandag 08 februari 2016

De zesde editie van de Bedumer Winterloop heeft zaterdag een recordbedrag van 56.000 Euro opgeleverd. De totale opbrengst gaat naar het UMCG Kanker Researchfonds. Het bedrag kan nog oplopen omdat bijvoorbeeld de veiling van sportattributen nog doorloopt tot en met 15 februari as.

De zesde editie van de Bedumer Winterloop levert recordbedrag op

Een kleine 400 deelnemers kwamen zaterdag in actie in het oude centrum van Bedum om via sponsoring geld in te zamelen voor het UMCG Kanker Researchfonds. Dat deden ze door zoveel mogelijk ronden te wandelen of te rennen. Het leek wel alsof heel Bedum was uitgelopen want rondom het parcours was het de hele middag een drukte van belang. De prima weersomstandigheden en de geweldige entourage zullen daarbij ook zeker geholpen hebben.

De eerste groep lopers werden om half drie weggeschoten door wethouder Jan-Willem van der Kolk en FC Groningen-speler Simon Tibbling. Voor de overige twee groepen werd het startschot gelost door FC Groningen-mascotte Groby en Peter van der Vlag (keeper van FC Groningen) en Sierd van der Berg (keeperstrainer van FC Groningen en tevens ambassadeur van het UMCG Kanker Researchfonds).

De zesde editie van de Bedumer Winterloop levert recordbedrag op

Niet alleen de loop leverde veel geld op, ook de 24-uurs knipmarathon in Kapsalon Oké Hairstyling in Bedum was net als vorig jaar een groot succes. En dankzij de veiling van sportattributen op http://www.onlineveilingmeester.nl/ zal het totaalbedrag nog verder oplopen. Er kan nog tot en met 15 februari geboden worden op een gesigneerd Europees shirt van FC Groningen, een gesigneerd shirt van Bauke Mollema, gesigneerde shirts van Donar en Abiant/Lycurgus, gesigneerde ballen van Donar en SC Cambuur en een retro-shirt van GIJS Groningen.

De opbrengst van de Bedumer Winterloop gaat deze keer naar het ontwikkelen van medicijnen die de overlevingskansen van mensen met dodelijke kankersoorten vergroten. Professor Alexander Dömling van het UMCG staat met zijn onderzoek naar eigen zeggen “aan de vooravond van een enorme revolutie en doorbraak op oncologisch gebied.”

 

Foto's: Jan Westman

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM