Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
De NAM moet er helemaal tussenuit
Gepubliceerd op vrijdag 23 maart 2018

PvdA-kamerlid Nijboer verbouwereerd over stagnatie nieuwbouw.

PvdA-kamerlid Nijboer verbouwereerd over stagnatie nieuwbouw.

“Ongelofelijk dat de nieuwbouw in het centrum van Bedum zo lang op zich laat wachten. Zonder aardbevingen had het dorp allang een metamorfose ondergaan. Nu worden huurders en eigenaren jarenlang aan het lijntje gehouden. De rijksoverheid schiet schromeloos tekort”. Henk Nijboer, Tweede kamerlid voor de Partij van de Arbeid, toont zich furieus over het uitblijven van oplossingen. Hij doet zijn uitspraken na afloop van een ontmoeting met Rinze Kramer de directeur van Wierden en Borgen.

Samen met Gert Engelkens, statenfractievoorzitter en Bedumer PvdA-er Jaap Heres besprak hij de heikele onderwerpen. De woningcorporatie slaagt er nog steeds niet in om met de NAM tot een oplossing te komen voor de meerkosten van het nieuwbouwproject Bederawalda. Door de impasse vertragen de ontwikkelingen in het centrum. Dat is de sociaal-democraten een doorn in het oog.

Op kamervragen van Nijboer stelt minister Wiebes dat hij in gesprek is met bestuurders van gemeenten in het aardbevingsgebied. Wiebes antwoordt dat alle vormen van schade, waar-onder ook de meerkosten van aardbevingsbestendige nieuwbouw, in deze gesprekken aan bod komen. “Ook daar gaat weer tijd overheen”, stelt Nijboer. “En dat is onaanvaardbaar.
De inwoners van Bedum wachten immers al zolang op een oplossing. De minister toont zijn onmacht. Hij kan geen oplossing bieden. Daarom moet de NAM er helemaal tussenuit, ook bij nieuwbouwprojecten. Immers nu moet Wierden en Borgen zaken doen met de NAM en dat werkt van geen kant.”

Henk Nijboer kwam naar Bedum als vervolg op zijn werkbezoek waarin hij de problemen van de schimmelwoningen aankaartte. “Het is goed dat de woningcorporatie de schimmel-problemen nu verhelpt. De gezondheid van huurders staat voorop. Maar er is meer nodig. Het is volstrekt logisch dat versterkingsgeld ingezet wordt om tot structurele oplossingen te komen. Het mag niet zo zijn dat de inwoners van gemeenten buiten het kerngebied nu in de wachtkamer worden gezet. Daarvoor zijn de problemen, bijvoorbeeld in de Professoren-buurt van Bedum, te groot.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM