Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
DIO/Bedum verliest bekerwedstrijd van Eredivisonist SSS
Gepubliceerd op woensdag 30 november 2016

Afgelopen zaterdag stond de achtste finale van de nationale beker op het programma. In sporthal De Beemden namen de volleyballers van DIO/Bedum het op tegen Eredivisionist Advisie/SSS uit Barneveld. Helaas kon de thuisploeg niet voor een stunt zorgen. De winst ging met 0-3 naar de heren uit Barneveld.

DIO Bedum verliest bekerwedstrijd van Eredivisonist SSS 

De mannen van coach Edwin ten Kate van DIO/Bedum kenden een slechte generale. Een week eerder kreeg DIO een pak slaag van Zaanstad in de competitie. De Bedumers waren er alles aan gelegen om nu met een beter resultaat voor de dag te komen, al was dat niet zo eenvoudig. Tegenstander SSS staat momenteel achtste in de Eredivisie en waren voorafgaand aan het duel zwaar favoriet. Dat lieten zijn meteen vanaf het begin zien. Bij een stand van 14-21 in de eerste set leek het een eenvoudige partij te worden, maar de Bedumers toonden karakter en kwamen stapje voor stapje dichterbij. Pas bij een stand van 21-24 sloegen de gasten het verlossende punt binnen.

Ook in de tweede set begon SSS beter dan de thuisploeg. Een gaatje van 3 punten in het voordeel van de gasten werd echter weggewerkt door DIO. Bij een stand van 12-11 stonden de Bedumers voor het eerst op voorsprong. Dit hielden zij vast tot aan 20-19. Wat slordigheden aan de kant van DIO werden vervolgens genadeloos afgestraft door SSS, waardoor er enkele punten later 22-24 op het scorebord stond. DIO knokte zich nog terug naar 24-24, maar op de belangrijke momenten stond de ploeg uit de Eredivisie op de juist plek. Met 24-26 ging ook de tweede  set naar SSS.

De teleurstelling van de tweede set werkte nog even door in de derde set. Al snel keken de mannen van DIO tegen een 0-4 achterstand aan. DIO toonde wederom veerkracht en kwamen mede dankzij een goede serve-serie van Gerben Geertsema en een sterk spelende Micheal ter Veer terug tot 9-9. Helaas kon DIO niet doordrukken. De heren uit Barneveld sloegen wederom een gaatje van 2 á 3 punten en hielden dit vast tot aan het einde van de set (22-24). DIO zette wederom nog een stapje bij en kwam weer op gelijke hoogte, maar net zoals in de tweede set wist SSS ook nu de winst met 24-26 te pakken.

Voor DIO was het een mooie ervaring om voor het eerst in de clubhistorie een officiële wedstrijd te spelen tegen een Eredivisionist. Bij vlagen zag het spel van de Bedumers er goed uit wat weer perspectief geeft voor aankomende zaterdag. Dan zal DIO het in eigen huis opnemen tegen Compaen.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM