Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Colourful Bedum wint provinciale vrijwilligersprijs
Gepubliceerd op woensdag 17 januari 2018

In de statenzaal op het Provinciehuis in Groningen is Colourful Bedum uitgeroepen tot het beste vrijwilligersinitiatief in de provincie Groningen in 2017 in de categorie Leefbaarheid. Colourful Bedum was een van de 158 inzendingen voor de prijs en werd uiteindelijk samen met het eveneens goede burgerinitiatief Wijkbedrijf Selwerd genomineerd voor de prijs. Tot grote vreugde van alle meegekomen Colourful vrijwilligers en deelnemers koos de jury unaniem voor het initiatief uit Bedum. 

Colourful Bedum wint provinciale vrijwilligersprijs

In het juryrapport staat : ' Samen met bewoners uit Bedum, leveren de vrijwilligers van Colourful Bedum daadwerkelijk een bijdrage aan integratie en participatie van mensen met een immigratie achtergrond. Dat blijkt onder andere uit het feit dat ook veel vrijwilligers actief zijn vanuit de nieuwkomersgroep'.

'De vrijwilligers vinden het waardevol als Colourful Bedum zich na de herindeling over de andere gemeenten zou verspreiden'.

'De jury heeft grote bewondering voor de vrijwilligers van Colourful Bedum, omdat zij er in slagen om autochtone bewoners en nieuwkomers in Bedum op een laagdrempelige manier samen te brengen'.

Het bestuur, de werkgroepen, vrijwilligers en deelnemers van Colour Bedum zijn trots op en dankbaar voor deze waardering. Heel veel inwoners van Bedum autochtoon en nieuwkomers, ondernemers, maatschappelijk organisaties, verenigingen, sponsoren en subsidieverstrekkers hebben bijgedragen aan de resultaten die in de afgelopen jaren zijn behaald. Deze samenwerking is de bron van het succes. 

Van de provincie kreeg Colourful Bedum het bedrag van maar liefst € 3.000,- overhandigd. In overleg met de vrijwilligers zal het geld ten goede komen van het doel.

Colourful Bedum is per 20 december 2017 omgedoopt tot stichting Colourful Het Hogeland. Het bestuur hoopt de succesvolle formule door te geven aan enthousiaste inwoners uit andere dorpen in Het Hogeland en biedt daarbij haar hulp, kennis en ervaring aan.

Iedereen die belangstelling heeft voor de activiteiten van de stichting en het een warm hart toedraagt kan contact opnemen via Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken .

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM