Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Colourful Bedum brengt mensen samen
Gepubliceerd op woensdag 01 maart 2017

wie heeft er zin in een wedstrijdje?

Het burgerinitiatief Colourful Bedum is druk doende het gevarieerd jaarprogramma uit te voeren om daarmee de autochtone en allochtone inwoners met elkaar in contact te brengen. Om daarmee nieuwkomers uit te nodigen mee te doen aan het lokale maatschappelijke leven, maar ook om de autochtone Bedumers de kans te bieden kennis te maken met andere culturen. Dat doen zij door middel van verschillende activiteiten, waaronder sporten.

Colourful Bedum brengt mensen samen - wie heeft er zin in een wedstrijdje?

Het Colourful sportteam is een laagdrempelige manier voor nieuwkomers om actief te worden in de gemeente Bedum. Er wordt gemiddeld eens per twee weken getraind in een van de sportzalen in Bedum. Tijdens de Winterloop heeft het Colourful sportteam met maar liefst 19 deelnemers meegelopen. ‘Volgend jaar zullen we proberen om het record te verbreken’ aldus Wahabou Alidou uit Benin.

Tijdens de training afgelopen zaterdag bleek hoe belangrijk het initiatief is voor de deelnemers. Omran Othman, afkomstig uit Syrië, sport ook mee. Hij vertelt in Syrië actief te zijn geweest als volleyballer. Het samen sporten met andere volwassenen en hun kinderen daar kijkt hij naar uit en  maakt hem blij. Ook zijn zoon is van de partij. ‘En bovendien is sporten gezond voor je’.

Suresh uit Nepal, die deze zomer met de Bedumse Marije trouwde, kijkt uit naar de trainingen. ‘Op deze manier kan ik vrienden maken in Bedum’.  Hassan was in Irak actief als profvoetballer en coach. Bij het  Colourful sportteam kan hij zijn talenten benutten. Ali uit Tanzania pocht dat hij misschien wel beter is van Ronaldo…

Het Colourful sportteam wil graag kennismaken met andere sporters en teams uit Bedum. Zij zijn op zoek naar een club of team die samen met hen een wedstrijdje wil spelen of eens samen met hen wil trainen. En of dat nu voetbal is, hardlopen, volleybal, zwemmen, tennis of tafeltennis,…. Wie heeft er zin in een wedstrijdje?

Het Colourful Bedum sportteam is onlangs voorzien van prachtige tenues gesponsord door de Bedrijvenvereniging gemeente Bedum. Daarmee laat de BvgB zien dat zij het initiatief van Colourful Bedum van harte ondersteunt.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM