Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
CDA-leden ontevreden over aardbevingsdossier
Gepubliceerd op woensdag 04 november 2015

CDA-leden ontevreden over aardbevingsdossier

Vrijdag 30 oktober 2015 was het Tweede Kamerlid van het CDA, mevrouw Agnes Mulder te gast bij de gemeentelijke CDA afdelingen van de Marne, Eemsmond, Loppersum, Ten Boer, Winsum en Bedum, in Hotel het gemeentehuis te Bedum.

Mevr. Mulder heeft onder meer de aardbevingsproblematiek in haar portefeuille. Logisch dat een groot deel van de avond aan dit onderwerp is besteed. De aanwezige leden hebben haar duidelijk gemaakt dat de inwoners van Noord Groningen nog steeds geen vertrouwen hebben in de aanpak van dit kabinet. Ook de aanstelling van een nationaal coördinator, in de persoon van de heer Alders, brengt daar geen verandering in. Door de aanpassing van de contourenkaart hoeven er minder maatregelen te worden genomen en wordt er minder schade hersteld. Ook de schadegrens van €.1000,-, om in aanmerking te komen voor de woningverbeteringsubsidie van €.4000,- , zorgt voor verdeeldheid. De keuzevrijheid van aannemers is formeel wel geregeld, maar werkt door tijdsdruk en prijsstelling in de praktijk nauwelijks. Het herstel van scholen gaat veel meer kosten dan gemeenten kunnen betalen. Naast de NAM en de gemeenten moeten ook de ministeries van O&W en EZ hieraan bijdragen.

Betreffende de vluchtelingenproblematiek vindt het CDA vindt dat Nederland de morele plicht heeft om mensen op te vangen die op de vlucht zijn voor de oorlog en geweld in hun eigen land. De grote instroom leidt tot veel discussie, zowel in de samenleving als in de politiek. Het is een complexe problematiek waar geen eenvoudige oplossingen voor zijn. Voor de lange termijn moet gezorgd worden voor meer opvang in de eigen regio. In 2014 heeft staatsecretaris Teeven al gewaarschuwd dat er wel eens 60.000 vluchtelingen naar Nederland zouden kunnen komen. Met die waarschuwing heeft dit kabinet niets gedaan. Ten onrechte wordt nu gesuggereerd dat de stroom vluchtelingen het kabinet overkomt. Het CDA wil vluchtelingen in principe voorbereiden en opleiden voor terugkeer naar hun eigen land, als het veilig kan.

De landbouwsector dreigt een goed ingewerkte staatsecretaris te verliezen. Dat is niet gewenst. Het CDA moet zich luider later horen in het landbouwdossier.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM