Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
CDA beleeft Lauwersmeergebied
Gepubliceerd op maandag 18 maart 2019

Vrijdag 15 maart heeft CDA Het Hogeland en CDA Provincie Groningen een werkbezoek gebracht aan het Lauwersmeergebied. Een fantastisch mooi gebied waar natuur, havenactiviteiten en recreatie samen hand in hand gaan. Dit maakt het Lauwersmeergebied uniek in onze mooie provincie.

CDA beleeft Lauwersmeergebied
Op de foto raadsleden van CDA Het Hogeland, CDA kandidaten voor Provinciale Staten en Waterschap, Tweede kamerlid Anne Kuik en Harm Post.

Precies 50 jaar geleden ontstond het Lauwersmeer en is nu uitgegroeid tot een Nationaal Park, grenzend aan het unieke Waddengebied. Boswachter Jaap Kloosterhuis vertelde enthousiast over het pas geopende activiteitencentrum “Het Lauwersnest”. In zijn werk komt Jaap veel andere instanties tegen, waaronder Defensie. Al deze instanties werken uitstekend samen en hebben warme contacten. Zo kan iedereen op een goede manier genieten van dit unieke natuurgebied.

Na de lunch heeft het CDA een bezoek gebracht aan de haven in Lauwersoog. Belangrijk voor deze haven is samenwerking en met elkaar aan de slag voor de haven. Volgens havendirecteur Harm Post wordt hier serieus werk gemaakt van de ontwikkeling in waterstof, duurzaamheid, bereikbaarheid en werkgelegenheid. Door de inspanningen van verschillende gemeenten en instanties is deze haven duidelijk op de kaart gezet. De uitdaging voor de haven is om goed geschoold personeel te krijgen en te houden.

De dag werd afgesloten bij “Beleef Lauwersoog”. Eigenaar Jelle Bos heeft dit bedrijf in 2007 overgenomen en getransformeerd in bloeiend recreatiebedrijf. Het bedrijf ligt gevestigd tussen UNESCO Werelderfgoed Waddenzee en Nationaal Park Lauwersmeer. Jelle Bos benadrukt dat de krachtenbundeling van de regio echt resultaten oplevert.

Als CDA zijn we onder de indruk en trots op dit gebied waar men samen aan de slag gaat!

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM