Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
CDA Het Hogeland ontvangt Mona Keijzer
Gepubliceerd op woensdag 07 november 2018

Het CDA Hogeland was vrijdag 2 november wederom On Tour en bracht werkbezoeken aan super enthousiaste ondernemers. De dag werd afgesloten met een discussiebijeenkomst met Mona Keijzer, CDA-staatssecretaris voor Economische Zaken.

CDA Het Hogeland ontvangt Mona Keijzer 

Het eerste werkbezoek werd gebracht aan het akkerbouwbedrijf van de familie Gesink- van der Wel in Mensingeweer. Op dit 200 ha. grote bedrijf wordt ongeveer de helft bebouwd met pootaardappelen. Dit jaar is een nieuwe bewaarschuur gereed gekomen. Omdat het bedrijf aan de rand van het dorp staat is over de nieuwbouw regelmatig overleg geweest met de bewoners van het dorp. Bij de teelt van het pootgoed wordt een drone ingezet om zo tot een optimale bemesting en ziektebestrijding te komen. Voor de CDA-ers was dit een zeer informatieve ontmoeting. De manier van ondernemen, de grootschaligheid van het bedrijf en de maatschappelijke betrokkenheid van de ondernemers, spreekt het CDA zeer aan.

Ook het tweede bedrijf is een zeer vernieuwende onderneming; het groenvoorzieningsbedrijf A.J. van der Werf B.V. te Bedum. Bij dit bedrijf werken omstreeks 100 mensen. Het bedrijf beschikt over alle noodzakelijke certificaten, zoals ISO, en hoopt volgend voorjaar zelfs het hoogste niveau te bereiken op de CO2-prestatieladder. In Loppersum biedt het bedrijf werkgelegenheid aan 10 medewerkers van het werkvoorzieningsschap Fivelingo. Ook worden aan werkzoekenden opleidingsplaatsen geboden met kansen op een reguliere baan.
De visie van de ondernemer op sociaal en maatschappelijk ondernemen vindt het CDA zeer inspirerend en een voorbeeld voor andere bedrijven.

De werkbezoeken werden afgesloten met een discussiebijeenkomst in het dorpshuis in Onderdendam. De CDA staatssecretaris van economische zaken was uitgenodigd om in gesprek te gaan met ondernemers uit het midden- en klein bedrijf en de CDA-leden.
Belangrijk thema was de digitalisering; wie niet meedoet komt op achterstand te staan. De staatsecretaris verwacht ook een structureel personeelstekort, zeker in de technische beroepen en in de zorg. Het aanzien van deze beroepen moet sterk verbeterd worden; een duidelijke

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM