Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Burgemeester Erica van Lente bezoekt de Wereldwinkel
Gepubliceerd op woensdag 05 juli 2017

Op woensdag 21 juni bezocht burgemeester Erica van Lente de Wereldwinkel in Bedum. Zij maakte kennis met vrijwilligers die actief zijn in de winkel en de inkoop verzorgen. Onder hen Nettie Hulstein, een vrijwilliger van het eerste uur. Ook enkele bestuursleden waren aanwezig.

Burgemeester Erica van Lente bezoekt de Wereldwinkel

De burgemeester was benieuwd naar de start van de wereldwinkel en Nettie wist daar veel over te vertellen. De Wereldwinkel in Bedum bestaat al 38 jaar en is een vaste waarde in het winkelbestand van de Grotestraat geworden. In de beginjaren stonden de vrijwilligers met een kraam buiten, in weer en wind, daarna werden er verschillende panden in de Grotestraat ‘bewoond’. Zeventien jaar geleden kreeg de Wereldwinkel een eigen plek in de straat en draagt sindsdien ook de naam Wizzelwaark.
 
De Wereldwinkel heeft een breed assortiment aan betaalbare handgemaakte cadeautjes, maar ook kookproducten en voedingsmiddelen als koffie, cacao en slaafvrije chocolade (Tony Chocolonely!). Met het kopen van een product uit de Wereldwinkel haalt de consument iets moois of lekkers in huis én werkt tegelijk mee aan een goed doel.

Een van de doelstellingen van de Wereldwinkel is bij te dragen aan een rechtvaardiger wereldsamenleving. Dit doet Wizzelwaark door zonder winstoogmerk producten te verkopen uit werelddelen als Afrika, Zuid Amerika en Azië, waarvoor de makers/producenten een eerlijke prijs hebben gekregen. Eerlijke handel dus, fair trade. De verkoop via de Wereldwinkel bevordert de economische zelfstandigheid van deze lokale ondernemers en helpt bij het bestrijden van armoede.
 
Burgemeester Van Lente was erg enthousiast over de inzet van de vrijwilligers en de mogelijkheden tot doorontwikkeling van de Wereldwinkel.  Onderwerp van gesprek waren onder andere de digitalisering, contact met nieuwkomers en samenwerking met andere partijen binnen de gemeente. Aandachtspunten en tips werden met elkaar gedeeld. De burgemeester, die na een kop fair trade koffie haar ronde door de Wereldwinkel deed, reageerde enthousiast op de mooie handgemaakte sjaals en beloofde zeer binnenkort terug te komen (met portemonnee).

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM