Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Burgemeester Bedum en wethouders zetten cliënten De Noorderbrug in zonnetje met high tea
Gepubliceerd op maandag 04 juni 2018

In samenwerking met vrijwilligersstichting Present Noord-Groningen verzorgden de burgemeester van Bedum, zes wethouders en één raadslid van de toekomstige gemeente Het Hogeland op zaterdag 26 mei een high tea voor 26 bewoners van zorgorganisatie De Noorderbrug. Hiermee willen zij laten zien hoe goed en hoe leuk het is om je vrijwillig in te zetten voor een ander in de omgeving en in de samenleving. Zo hopen ze mensen te inspireren om ook zelf vrijwilligerswerk te gaan doen.

Burgemeester Bedum en wethouders zetten cliënten De Noorderbrug in zonnetje met high tea

De burgemeester, wethouders en raadslid werden hartelijk ontvangen door de bewoners en medewerkers van het wooncentrum van De Noorderbrug in Bedum.

Na deze eerste kennismaking was het tijd om de handen uit de mouwen te steken en samen de scones, hartige broodjes en chocolaatjes te bereiden voor een heerlijke ‘Hogelandse high tea’. Ondertussen was er natuurlijk volop gelegenheid tot ontmoeting en het uitwisselen van verhalen.

Rianne, bewoner wooncentrum Bedum: “Vrijwilligers zijn waardevol voor mij omdat ze mij andere inzichten geven, een andere kijk op het leven. Ik vind het heel leuk om in contact te komen met mensen buiten het wooncentrum. Zelf heb ik een vrijwilliger die één keer in de week mee gaat boodschappen doen. Ze helpt me bij het ordenen van de boodschappen en daarnaast is het vooral gezellig om samen even op pad te gaan. We hebben de laatste jaren steeds minder vrijwilligers en dat is jammer. We zouden graag meer vrijwilligers verwelkomen om een steentje bij te dragen.”

Burgemeester Bedum en wethouders zetten cliënten De Noorderbrug in zonnetje met high tea

Erica van Lente, burgemeester Gemeente Bedum: “Vrijwilligers brengen de mensen in een woonvorm als die van De Noorderbrug in Bedum tijd en aandacht. Over en weer geven bewoners en vrijwilligers elkaar een andere en bredere kijk op de wereld. Door vrijwilligerswerk ontstaan ontmoetingen: mensen leren elkaar kennen en er worden werelden met elkaar verbonden. Dat is belangrijk: in de samenleving naar elkaar omkijken en zien of je iets voor elkaar kunt betekenen.
Ik heb ca. 25 inwoners van Bedum ontmoet en gezien dat deze mensen bij De Noorderbrug erg zichzelf kunnen zijn. Hele diverse mensen met een eigen verhaal. Tijdens de ochtend hebben we veel gepraat en gelachen. De bewoners van De Noorderbrug vertelden over de manier waarop ze hun dag invullen. We hebben een kijkje mogen nemen in een appartement. Eén van de bewoners bleek erg geïnteresseerd in politiek. Een andere bewoner vertelde over de moeilijke stap van zelfstandig wonen naar de verhuizing naar de woonvorm van De Noorderbrug. Mooie en persoonlijke gesprekken. Ik hoop dat wij hebben bijgedragen aan een mooie ochtend en lunch voor de bewoners.”

Esther Liefers, manager De Noorderbrug: Ontdekken wat je meer kunt, anders kunt en daarin gewaardeerd worden door je omgeving, dat is wat de cliënten in contact met vrijwilligers ervaren. Enorm belangrijk voor de ervaren kwaliteit van leven van onze cliënten waar je als vrijwilliger een bijdrage aan kan leveren.

Ook vrijwilligerswerk doen?
Wilt u ook van betekenis zijn voor een ander? Wij verwelkomen u graag als vrijwilliger!

Stichting Present Noord-Groningen: www.presentnoordgroningen.nl
We geloven dat mensen best bereid zijn om zich in te zetten voor de ander en de samenleving. De kloof tussen die bereidheid en het daadwerkelijk in actie komen is voor veel mensen (te) groot. Er is een brug, een verbindende schakel nodig. Present wil die schakel zijn.

Zorgorganisatie De Noorderbrug: www.noorderbrug.nl/vrijwilligers 
De Noorderbrug biedt specialistische behandeling en begeleiding aan mensen met niet-aangeboren hersenletsel of een chronisch neurologische aandoening. In het wooncentrum Bedum wonen 26 mensen die hier kunnen werken aan het ontdekken van hun persoonlijke kwaliteiten.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM