Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Breuk in fractie Gemeentebelangen Bedum - voorzitter Annemarie Heite stapt op
Gepubliceerd op zondag 02 juni 2013

 Breuk in fractie Gemeentebelangen Bedum - voorzitter Annemarie Heite stapt op

De fractie van GB in Bedum wordt geconfronteerd met het vertrek van haar voorzitter Annemarie Heite.  Volgens de woordvoerder van GB heeft Heite de fractie verlaten omdat haar persoonlijke belangen in de weg staan van de politieke keuzes die GB maakt. Met name de discussie rondom de ontsluitingsweg in Bedum is voor Heite reden geweest om op te stappen.

Gemeentebelangen heeft zich de afgelopen jaren ingezet voor het realiseren van een ontsluitingsweg om het vrachtverkeer van met name de DOMO fabriek uit de kern van Bedum te weren. Zo zijn er in 2011 meer dan 2200 handtekeningen verzameld die samen met een door GB opgesteld rapport zijn aangeboden aan de toenmalige Gedeputeerde Mark Jager. GB heeft haar eigen tellingen gedaan en ook met de huidige gedeputeerde Mark Boumans regelmatig om de tafel gezeten om middelen vrij te krijgen voor een rondweg. 

In het verkiezingsprogramma van GB wordt aangegeven dat de voorkeur uitgaat naar een Oostelijke rondweg. Tijdens de diverse besprekingen binnen de raad van Bedum en is unaniem de voorkeur uitgesproken voor een westelijke variant. Ook GB heeft die voorkeur ondersteund, maar steeds aangegeven dat ook een oostelijke variant bespreekbaar blijft.  De voorkeur van de  provincie voor de oostelijke ontsluitingsweg stuit dus ook niet op verzet van GB. GB vindt het wel belangrijk dat tijdens de vervolgprocedure nadrukkelijk wordt gesproken en rekening wordt gehouden met de belangen van de bewoners van Ter Laan 4 en anderen die te maken krijgen met de nieuwe ontsluitingsweg in de nabijheid van hun woning. 

Annemarie Heite heeft zich als bewoner van Ter Laan aangesloten bij de groep die de belangen van aanwonenden behartigt en kan zich niet vinden in de keuzes die de meerderheid van de fractie van GB maakt.

De woordvoerder van GB geeft aan dat  het vertrek van Heite wordt betreurd, maar dat haar keuze wordt gerespecteerd. Zij heeft de afgelopen jaren zeer veel voor GB en ook voor de gemeente Bedum betekend en het is jammer dat zij zich gedwongen voelt om op te stappen.

Het is op dit moment nog niet bekend wie Heite gaat opvolgen.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM