Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Brassband Heman viert 100-jarig jubileum samen met Arno van der Heyden
Gepubliceerd op maandag 26 mei 2014

Afgelopen zaterdag werd in de Maranatha Kerk van Bedum het jubileumconcert van Brassband Heman gehouden. Dit concert werd gehouden als onderdeel van het 100-jarige jubileumjaar van brassband Heman. De brassband stond tijdens dit concert onder leiding van hun nieuwe dirigent Gerk Huisma.  Er werd een zeer divers programma gebracht, welke de diversiteit die de band de aflopen 100 jaar heeft opgebouwd prima weerspiegelde.

Brassband Heman viert 100-jarig jubileum samen met Arno van der Heyden

Na de flitsende opening met Olympic Spirit werd moeiteloos geswitcht naar het prachtige ingetogen Eternal Struggle in een arrangement van  Kjærgaard. Ook es cornetist Alex van der Laan liet Zuidwolde horen wat hij in zijn mars heeft. ALex soleerde zonder muziek in Branwen,( een stuk over de Godin van de Liefde) om uiteindelijk het deel voor de pauze te besluiten met de brassbandklassieker A London Overture van Philip Sparke.  Het geheel werd zeer fraai  ‘aan elkaar gepraat’ (zoals hij dit zelf graag noemt) door Arno van der Heyden. Ook zijn muzikale samenwerking met brassband Heman klonk als een klokje. Zijn welbekende nummers Schoapen en de Vief vielen bij het publiek zeker in de smaak.

Deze muzikale samenwerking kreeg  een vervolg na de pauze. Natuurlijk mocht daarin een ‘loflied op de deux cheveux’ zeker niet ontbreken. Speciaal voor de gelegenheid maakte Arno van der Heijden een echt ‘hemanlied’, een ode aan de 100 jarige. De combinatie Heman en Arno bleek een gouden greep, want de energie spatte van het podium af.

Heman koos daarnaast voor een opgewekte stijl met Solum Valeo en vlotte Softly Softly.  Daarnaast speelde Jan Harm Plijter, een prachtige euphonium solo genaamd Panache. Hieruit blijkt weer dat de muzikanten van Heman flink wat in hun mars hebben. Heman sloot het concert af met Countryside and Comman People, wat verwijst naar de leden en de Zuidwoldenaren. Uiteraard kon een toegift niet uitblijven, wat Heman  deed met de Bohemian Rhapsody.

Wat ook zeker niet onbenoemd mag blijven is dat brassband Heman een oorkonde mocht ontvangen uit handen van de CBMGD. Samengevat kan dus worden gesteld: hulde aan de 100-jarige!

 

Agenda - er gebeurt veel meer in de gemeente Bedum

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM