Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda Bedum



Columns





Historie
Biblionet Groningen helpt bij belastingzaken
Gepubliceerd op maandag 05 maart 2018

Biblionet Groningen helpt bij belastingzaken

Voor 1 mei moet iedereen in Nederland de belastingaangifte invullen. Dat gaat via de online omgeving van de Belastingdienst. Niet iedereen weet goed hoe dit werkt of kan dit zonder hulp. Daarom biedt Biblionet Groningen hulp bij belastingzaken in de vorm van belastingspreekuren. Ook kan iedereen gratis gebruikmaken van computers en wifi in de bibliotheek om zelf belastingzaken te regelen.

Belastingspreekuren in de bibliotheek
De belastingspreekuren zijn specifiek bedoeld voor iedereen die zelf geen professional kan inhuren. Deelnemen is gratis, ook als je geen lid bent van de bibliotheek. Samenwerkingspartners uit de regio verzorgen de daadwerkelijke hulp tijdens de spreekuren in de bibliotheek. Zij beantwoorden vragen, en geven meer informatie over de aangifte en het aanvragen van toeslagen. Ook kunnen zij (deels) ingevulde formulieren controleren en eventueel helpen bij het invullen.

De belastingspreekuren vinden plaats in de maanden maart en april in verschillende bibliotheken in de provincie. Op biblionetgroningen.nl/belastinghulp staat waar en wanneer belastingspreekuren plaatsvinden.

Zelf belastingaangifte doen in de bibliotheek
Iedereen die zelf aangifte wil doen, maar thuis geen computer of internet heeft, is ook welkom in de bibliotheek. Iedereen kan gratis gebruikmaken van de computers en wifi in de bibliotheken om belastingzaken te regelen.

Cursussen computer, internet en digitale overheid
Voor wie extra hulp wil bij het leren werken met de digitale overheid, heeft de bibliotheek de gratis cursus Digisterker. Deze cursus behandelt bijvoorbeeld hoe je inlogt met DigiD, een uitkering aanvraagt, je rijbewijs verlengt en hoe de ‘MijnOverheid-omgeving’ werkt. Voor mensen die nog weinig computerervaring hebben, is er de gratis cursus Klik & Tik. Meer informatie over deze cursussen is verkrijgbaar in de bibliotheek of via biblionetgroningen.nl/digitale-vaardigheden .

Samenwerking met de Belastingdienst
Biblionet Groningen vindt dat iedereen mee moet kunnen doen in de samenleving. In de bibliotheken kun je daarom je kennis vergroten, jezelf ontwikkelen en je horizon verbreden. Zodat iedereen de kans krijgt om mee te (blijven) doen. Dit doen de bibliotheken op vele manieren en vaak samen met samenwerkingspartners. Het organiseren van belastingspreekuren sluit aan bij deze ambitie en komt voort uit het samenwerkingsconvenant tussen de Koninklijke Bibliotheek (KB) en de Belastingdienst. In dit convenant is vastgelegd dat de Belastingdienst de bibliotheken faciliteert, waardoor een landelijke infrastructuur ontstaat van hulp bij belastingzaken. De Belastingtelefoon verwijst op haar beurt mensen met vragen door naar de dichtstbijzijnde bibliotheek waar men terecht kan voor hulp bij belastingzaken.

Gratis spreekuur in Bedum:
Biblioteek Bedum - maandag 9 april 2018 van 9.00 tot 12.00 uur.
Biblioteek Bedum - maandag 23 april 2018 van 9.00 tot 12.00 uur.

Bibliotheek Bedum
Kapelstraat 11
9781GK Bedum

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM