Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Bewoners Bederawalda zeer tevreden met de uitkomst na aanpassingen plannen nieuwbouw
Gepubliceerd op zaterdag 30 juni 2012

Plannen nieuwbouw Bederawalda aangepast;

Bewoners zeer tevreden met de uitkomst.

Bederawalda, het seniorencomplex in het hart van Bedum, gaat de komende jaren op de schop. Het complex wordt in fasen gesloopt. In totaal worden 45 appartementen en 12 grondgebonden en levensloopbestendige woningen teruggebouwd. De bouw begint in 2013 en moet in 2018 klaar zijn. Voor het ontwerp tekende het architectenbureau Adema uit Dokkum.  Het stichtingsbestuur verwacht dat de nieuwbouw ‘een kwalitatieve impuls voor het hart van Bedum’ wordt.

Klik voor vegroting

In de afgelopen maanden is door het bestuur van Bederawalda en woningstichting Wierden en Borgen gewerkt aan de laatste bijstellingen op het plan. Op maandag 25 juni zijn de bewoners van Bederawalda geïnformeerd over de gewijzigde plannen. De reacties van de bewoners waren ronduit positief.

Aanpassingen

“Het bouwplan is op twee belangrijke punten aangepast’ zegt Benjo Verberkt, de projectleider van Bederawalda. “De twee appartementencomplexen worden ingekort. Dit geldt voor het complex aan de Vlijt en het nieuwe hoofdgebouw, gericht op de Vlijt en op de achtergelegen vijver. Hierdoor worden er zes appartementen minder gebouwd. Daar staat tegenover dat op de begane grond, waar eerst winkels en dienstverlening waren gedacht, nu ook appartementen worden gerealiseerd: in totaal 11 stuks.  Er komen dus vijf extra appartementen bij.” Het nieuwe complex gaat bestaan uit 57 woningen.
Verberkt vervolgt: “De tweede aanpassing betreft de 12 zogenaamde ‘grondgebonden seniorenwoningen’;  parkwoningen en hofwoningen aan de zuidoostkant van het complex, aan De Vrije Gang. Die worden verlaagd en verkleind. Hierdoor ontstaat er niet alleen meer ‘lucht’ en ruimte; de woningen worden ook compacter en passen beter bij de wensen van de doelgroep.”


Eerst bouw, dan sloop

Verberkt denkt dat de bewoners van Bederawalda met name tevreden zijn over het feit dat de fasering is aangepast. Op dit moment verhuurt Bederawalda ruimte aan de Stichting Welzijn Bedum: De Schakel. Het huurcontract met de welzijnsstichting loopt in 2013 af.  Benjo Verberkt: “In het oude plan moesten we eerst slopen en dan pas bouwen. Nu De Schakel vrij komt, kunnen we éérst 14 nieuwe appartementen op die locatie  bouwen. De bewoners hebben daarom langer de tijd heeft om uit te zien naar alternatieve huisvesting en er zijn meer keuzemogelijkheden, ook op de eigen Bederawalda-locatie.”

Trots

De projectleider zegt ‘trots’ te zijn op het draagvlak voor de plannen onder de bewoners. De afgelopen tijd is er intensief overlegd met alle betrokken partijen. Verberkt kijkt tevreden terug op dat proces: “Op de bewonersavond werd het bestuur van Bederawalda geprezen voor de slagvaardige samenwerking met woningstichting Wierden en Borgen. Wat mij betreft komt alle lof toe aan de klankbordgroep, waarin bewoners zitting hebben. Zij hebben de juiste vragen gesteld. En die hebben geleid tot de juiste antwoorden en een geweldig eindresultaat.”, aldus Verberkt.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM