Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Bestuur SP het Hogeland stapt per direct op, fractie gaat zelfstandig verder
Gepubliceerd op maandag 15 juni 2020

Bestuur SP het Hogeland stapt per direct op, fractie gaat zelfstandig verder

“Dit is geen besluit dat over één nacht ijs is gegaan,” aldus afdelingsvoorzitter Jan Dresmé. “Al in de aanloopfase richting herindeling waren er leden die veel op personen gerichte kritiek uitten, zonder de bereidheid om op een constructieve manier mee te werken binnen onze afdeling. We zijn er uiteindelijk niet in geslaagd om het eens te worden. Als bestuur zijn wij nu unaniem tot het besluit gekomen om de verantwoordelijkheid voor het bestuur van de afdeling terug te leggen bij de landelijke partij.”

Nadat Sandra Herkströter in mei aangaf dat zij om persoonlijke redenen genoodzaakt was te stoppen met het raadslidmaatschap, is er veel overleg geweest.“We zijn transparant geweest naar de partij.” meldt Jan Dresme. “Samenwerken met mensen die de afdeling niet volledig wilden steunen bleek onmogelijk, maar dat was wel wat de partij van ons verwachtte.”

Voor fractievoorzitter Linda Visser is door dit alles het vertrouwen in de partij ook weg. “Als raadslid ga je een verantwoordelijkheid aan voor de gehele periode. Ik ben geen SP-er die wegloopt voor haar verantwoordelijkheid, maar een socialist die wegloopt van de partij om haar taak als volksvertegenwoordiger naar eer en geweten voort te zetten” vertelt Visser. “Het vertrek van het kader van de afdeling, waar ik alle vertrouwen in heb, in combinatie met de onduidelijke politieke lijn van de landelijke SP heeft mij doen besluiten niet langer in de raad te willen zitten namens de SP.
Veel mensen blijken bij de gemeenteraadsverkiezingen niet alleen vanwege de partij op ons te hebben gestemd, maar juist op de mensen die op de lijst stonden. Daarom vind ik, daarin gesteund door lokaal bestuur, fractie en kader, dat ik moet blijven zitten als raadslid en onder mijn eigen naam verder moet gaan. De inwoners hebben baat bij een stevige stem in de raad die daar namens hen spreekt.” De toon en inhoud veranderen niet. Vol frisse moed werken we samen verder aan “grip op het Hogeland”.

De raadszetel van Sandra Herkströter zal wel terug naar de SP gaan. Wie die zetel gaat innemen is nog niet bekend.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter