Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
banner-benu-apotheek-bedum.png
Besluitenlijst College van B&W gemeente Het Hogeland - 5 maart 2019
Gepubliceerd op donderdag 07 maart 2019

Besluitenlijst College van B&W gemeente Het Hogeland - 5 maart 2019

Aanneemovereenkomst Nieuwe School Uithuizen
Er wordt een aanneemovereenkomst afgesloten met Hesco Bouw BV. Met dit besluit geeft de gemeente Het Hogeland uitvoering aan het versterken van de verdiepingsvloer van de Nieuwe School Uithuizen. Met het besluit tot het aangaan van de samenwerkingsovereenkomst kan de vloer zo snel mogelijk versterkt worden. De overeenkomst is van belang voor het vastleggen van de juridische kaders. Uitgangspunt is dat de school met ingang van het nieuwe schooljaar 2019 - 2020 in gebruik wordt genomen.

Trouwen in principe overal mogelijk
Het college heeft het Reglement Burgerlijke Stand Het Hogeland en de Regeling Trouwen op Locatie vastgesteld. Hierdoor is het mogelijk om in principe overal in de gemeente Het Hogeland te trouwen of een geregistreerd partnerschap aan te gaan. Verder regelt het reglement dat gratis trouwen of het gratis aangaan van een geregistreerd partnerschap mogelijk is. Dat kan in het gemeentehuis in Winsum op maandag om 9.30, 10.00 en 10.30 uur. Daarnaast heeft het college de (bijzonder) ambtenaren burgerlijke stand benoemd. 
 
Rapportage over vrijwilligerswerk
Het Steunpunt Vrijwilligerswerk De Marne en Winsum en het Steunpunt Vrijwilligerswerk Bedum ondersteunen vrijwilligers, vrijwilligersorganisaties en organisaties die met vrijwilligers werken.
In 2018 heeft de coördinator van het Steunpunt Vrijwilligerswerk De Marne en Winsum ook de werkzaamheden voor het Steunpunt Vrijwilligerswerk Bedum gecoördineerd. De steunpunten bemiddelen vrijwilligers naar vrijwilligersvacatures, geven informatie en advies, organiseren activiteiten, nemen deel aan projecten en zijn intermediair voor NLDoet. Ook organiseren ze waarderingsbijeenkomsten voor vrijwilligers, zoals high teas. 

In 2018 is samen met de Kerngroep Vrijwilligerswerk van de Adviesraad Wmo Jeugd,  het Steunpunt Vrijwilligerswerk Eemsmond en beleidsmedewerkers gewerkt aan het Uitvoeringsplan Vrijwilligerswerk gemeente Het Hogeland 2019. In 2019 wordt het vrijwilligerswerkbeleid verder ontwikkeld en vernieuwd.  Het college heeft kennis genomen van de rapportage en stelt de raad voor hetzelfde te doen.  
 
Automatische incasso belastingen blijft bestaan
In de voormalige gemeenten Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond konden de inwoners de aanslagen voor gemeentelijke belastingen betalen via automatische incasso. Betaling via automatisch incasso wordt in de gemeente Het Hogeland voortgezet:  de machtigingen worden meegenomen naar de gemeente Het Hogeland. Inwoners hoeven dus niet opnieuw een machtiging voor de nieuwe gemeente af te geven.  Het college heeft regels vastgesteld voor de automatische incasso. Daarin staan onder meer welke belastingen onder de incasso vallen, de afschrijftermijn en het tijdstip van afschrijven.Leden van het college zijn aanwezig bij de volgende activiteiten


(6 maart t/m 13 maart):

8 maart

  • Wethouder Eltjo Dijkhuis opent een tentoonstelling van schilderijen van kunstenaar Roel Stolvoort uit Zuidwolde Gr. (gemeentehuis Leens, 16.00 uur)

13 maart

  • Wethouder Kristel Rutgers fungeert als jurylid bij de provinciale halve finale van de nationale voorleeswedstrijd (Bibliotheek, Jellemaweg 3, Zuidhorn: 9.45 – 11.45 uur) 
  • Wethouder Mariëtte de Visser is aanwezig bij de Boomplantdag in Ulrum (09.00 uur: school / Asingapark)

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM