Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Besluitenlijst Collega van B&W gemeente Het Hogeland - 21 mei 2019
Gepubliceerd op maandag 27 mei 2019

Besluitenlijst Collega van B&W gemeente Het Hogeland - 21 mei 2019

 

Nieuw begraafbeleid in de maak
 
Het college heeft een plan van aanpak vastgesteld voor een nieuw begraafbeleid. Dat beleid is nu nog versnipperd en moet worden geharmoniseerd. Het college verwacht in het komende najaar met een voorstel voor nieuw begraafbeleid voor de gemeenteraad te kunnen komen. Per 1 januari 2020 moeten de nieuwe tarieven en regelgeving en de nieuwe werkwijze in gaan.
 
Nadere informatie voor raad over kandidaten lokale omroep 
 
Het college legt de gemeenteraad op 5 juni aanstaande nadere informatie voor op basis waarvan de raad een besluit kan nemen over welke lokale omroep in aanmerking komt als media-instelling voor de gemeente Het Hogeland. Voor die positie hebben zich twee kandidaten gemeld: RTVi Het Hogeland en de Stichting Lokale Zender Het Hogeland.  Het Commissariaat voor de Media vraagt de gemeenteraad om advies welke van de twee instellingen voor een uitzendlicentie voor vijf jaar in aanmerking moet komen.
De kwestie is in de raadsvergadering van 8 mei aan de orde geweest. De raad vroeg het college toen om extra informatie. Die is door de beide kandidaten aangeleverd. Het college legt die informatie nu voor aan de gemeenteraad zonder zelf een voorkeur uit te spreken.
 
Nieuw minimabeleid per 1 januari 2020
 
Het college wil de gemeenteraad in september een voorstel doen voor nieuw minimabeleid. Dat beleid moet per  1 januari 2020 in gaan. Het huidige beleid is geëvalueerd. Die evaluatie is vastgelegd in de nota ‘MeeDoen 2017-2019’. Het college  heeft kennis genomen van die nota en legt hem voor aan de gemeenteraad.  De uitkomsten van de evaluatie vormen een basis voor beleid dat moet leiden tot optimale participatie van inwoners met een laag inkomen.
 
Garantstelling lening VV Winsum
 
Het college stelt de gemeenteraad op 5 juni aanstaande voor om in te stemmen met een garantstelling  voor een lening van 350.000 euro die is aangegaan door de VV Winsum. Met die lening draagt de voetbalvereniging bij aan de realisatie van een nieuwe voetbalaccommodatie op het Sportpark Winsum dat momenteel aan de westkant van het dorp wordt gerealiseerd.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM