Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Beleid zonne-energie voor Het Hogeland
Gepubliceerd op dinsdag 03 juli 2018
Beleid zonne-energie voor Het Hogeland
 
De colleges van Bedum, De Marne, Winsum en Eemsmond stellen aan de gemeenteraden voor om in te stemmen met het “Beleid zonne-energie voor Het Hogeland”. Dit beleid dient als kader voor de realisatie voor zonneparken en als uitgangspunt voor te realiseren zonnedaken. Met het vaststellen van dit beleid wordt de eerste stap gemaakt richting een energietransitie vanuit de toekomstige gemeente Het Hogeland.
 
Versterking lokale economie
De provinciale omgevingsverordening schrijft voor dat gemeenten in een visie aangeven welke gebieden geschikt zijn voor zonneparken op de grond. In het “Beleid zonne-energie voor Het Hogeland” is de visie voor de nieuwe gemeente op dit gebied beschreven. Zonne-energie is één van de van de mogelijkheden om energietransitie te bewerkstelligen en klimaatdoelstellingen te realiseren. De gemeente wil hierbij de lokale bevolkingen de mogelijkheid bieden om het zelf te organiseren door het oprichten van energie coöperaties. Op deze wijze vloeit de opbrengst niet weg uit de regio maar bouwt men aan de lokale economie. 
 
Zonnedaken
De BMWE gemeente kiezen hierbij expliciet voor het stimuleren van zon op daken. Door gebruik te maken van ruimte die op daken beschikbaar is kan het gebruik van grondoppervlak minimaal blijven.
Het is dan ook het doel om daken van bedrijven, maatschappelijk vastgoed en sporthallen geschikt te maken hiervoor. 
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM