Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
open huis tandartsenpraktijk bedum
Bedumer college van burgemeester en wethouders vergadert voor de laatste keer
Gepubliceerd op woensdag 19 december 2018

Op dinsdag 18 december kwam het Bedumer college van burgemeester en wethouders voor de laatste keer bijeen. Burgemeester Erica van Lente, gemeentesecretaris Richard Wiltjer en de wethouders Menne van Dijk, Johannes de Vries en Jan-Willem van de Kolk bogen zich over de laatste besluiten die in zelfstandig Bedum werden genomen. Per 1 januari staat het college van de gemeente Het Hogeland ook in Bedum aan het roer.

Bedumer college van burgemeester en wethouders vergadert voor de laatste keer 

Burgemeester Erica van Lente ontving van de andere collegeleden een afscheidsgeschenk: een foto van Peter Russchen met een blik op ‘oud Bedum’ met de karakteristieke Walfriduskerk. De Bedumer burgermoeder vertrekt per half januari naar het Overijsselse Dalfsen. Ze wordt burgemeester van die bijna 30.000 inwoners tellende gemeente.

Wethouder Menne van Dijk besluit zijn bestuurlijke carrière van ruim 25 jaar definitief – hij was raadslid en wethouder - en gaat met pensioen. Johannes de Vries gaat zich na vier jaar wethouderschap helemaal richten op zijn advies- en wegenbouwbedrijf. Hij was ook raadslid voor het CDA. Jan-Willem van de Kolk is 20 jaar wethouder in Stadskanaal en Bedum geweest. Hij wordt voorzitter van de Raad van Toezicht van het samenwerkingsverband Primair Onderwijs Emmen/Borger-Odoorn en is kandidaat namens de PvdA voor de provinciale staten. Gemeentesecretaris Richard Wiltjer wordt financieel controller bij de gemeente Het Hogeland.

Met de gemeentelijke herindeling komt er een einde aan 210 jaar zelfstandige gemeente Bedum. Het allerlaatste collegebesluit had betrekking op een sportstimuleringsproject voor basisschoolkinderen in Bedum en Zuidwolde.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM