Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
open huis tandartsenpraktijk bedum
Bedumer Waarderingsroos uitgereikt aan de vrijwilligers van de Vakantiespeeldagen
Gepubliceerd op vrijdag 24 augustus 2018

De Waarderingroos voor vrijwilligersgroepen in de gemeente Bedum (periode juli - augustus 2018) is maandagavond 20 augustus uitgereikt aan de vrijwilligers van de Vakantiespeeldagen. Een groep van maar liefst 52 vrijwilligers zat rustig te luisteren naar de instructie van werkgroeplid Kaj Raatjes, toen Wethouder Menne van Dijk en raadslid Bernd De Jong het veld op kwamen lopen. Eerst was de groep stil verbaasd. Wat komt die meneer in strak pak doen? Toen bleek dat de groep de waarderingsroos voor vrijwilligersgroepen kreeg uitgereikt, stak een gejuich met confetti kanonnen op.

Bedumer Waarderingsroos uitgereikt aan de vrijwilligers van de Vakantiespeeldagen Bedum
De vele vrijwilligers van de Vakantiespeeldagen met in hun midden Wethouder Menne van Dijk en raadslid Bernd De Jong.

Ieder jaar helpen zo’n 80 (jonge) vrijwilligers mee met de Vakantiespeeldagen, dé huttenbouwweek van Bedum is na ruim dik 25 jaar inmiddels een begrip in Bedum. De vrijwilligers begeleiden de kinderen bij het bouwen van de hutten, bij spelletjes en kuntselwerkjes, een heuse spooktocht en tot slot een spetterende eindavond met een musical. Ruim 400 kinderen maken gretig gebruik van de vele activiteiten die de Vakantiespeeldagen biedt.

Maar voordat de Vakantiespeeldagen kunnen beginnen is er ook een voorbereidingsweek. Tijdens deze week, voorafgaand aan de speelweek, worden de vele houten pallets aangesleept, alles klaargezet en opgebouwd. De meeste vrijwilligers beginnen vaak met 13/14 jaar en maken door de Vakantiespeeldagen kennis met vrijwilligerswerk. Iets waar ze hun hele leven nog plezier van hebben.

De Vakantiespeelweek start maandag 27 augustus t/m donderdag 30 augustus 2018.

Op 30 en 31 augustus kunnen de vrijwilligers alles weer netjes opruimen.

Welke vrijwilligersgroep uit Bedum verdient volgens u extra waardering?
De waarderingsroos wordt elke twee maanden uitgereikt. Iedereen kan een vrijwilligersgroep aanmelden voor de komende periode tot en met 31 september. Aanmelden kan via een formulier in de Bibliotheek (Kapelstraat 9 in Bedum) of via de website van Mensenwerk Hogeland, www.mensenwerkhogeland.nl klik op “Meer Thema’s” en vervolgens op “Vrijwilligers”. In oktober wordt bekend gemaakt wie de Waarderingsroos van de periode september/oktober ontvangt.
Doe mee!

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM