Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Bedumer Waarderingsroos uitgereikt aan de vrijwilligers van Dorpshuis Zijlvesterhoek
Gepubliceerd op donderdag 12 juli 2018

Bedumer Waarderingsroos uitgereikt aan de vrijwilligers van Dorpshuis Zijlvesterhoek

De Waarderingroos voor vrijwilligersgroepen in de gemeente Bedum (periode mei-juni 2018) is vrijdag 29 juni, tijdens het vrijwilligersfeest, uitgereikt aan de vrijwilligers van Dorpshuis Zijlvesterhoek in Onderdendam. Tegen 21.00 uur arriveerde een delegatie van Wethouder Menne van Dijk, Dorpencoördinator Jolanda Dijkhuis, Buurtwerker Nicole Hoofs en Fotograaf Peter Russchen op het feest om een groot aantal rozen uit te reiken.

Het Dorpshuis is in 1965 geopend en wordt sinds 2010 volledig door vrijwilligers gerund. Het dorpshuisbestuur bestaat de laatste jaren uit Bert Helmholt, Marcel Wijkstra, Jacob Arkema, Corry Mulder en Conny Rietema. Het dorpshuis is volledig gemoderniseerd door de vrijwilligers en veel dorpsgenoten hebben hierbij geholpen. Speciale dank gaat hierbij uit naar Dethmer Jonkhof (bouwtechnisch), Jilke Snijder (financieel adviseur) en Jan Dijkema (horeca).

Sinds de modernisering is het Dorpshuis uitgegroeid tot hét centrum van ontmoeting van de Onderdendammers. Het biedt ruimte aan de verschillende clubs en activiteiten van het dorp. Er wordt gevolleybald, ouderen gymmen, er wordt gesjoeld en geklaverjast en gebiljart. Er zijn vrouwenavonden, jeugdactiviteiten, de Verzoamelstee houdt haar bijeenkomsten en nog veel meer. Sinds enkele jaren zijn er culturele avonden (muziek, cabaret, toneel) in het dorpshuis. Een grote groep vrijwilligers runt de dagelijkse gang van zaken in het Dorpshuis, waarbij Etty Riemersma, Marian Keller en Inge Groendewal de laatste jaren de spil vormen.

Het Dorpshuis is ook gastvrij voor verenigingen en organisaties van buiten het dorp, als bijvoorbeeld vergaderlocatie. Het door de vrijwilligers gerunde terras is in het weekend een rustpunt voor voorbij trekkende fietsers en wandelaars en bevordert het toerisme in onze gemeente.

Wethouder Menne van Dijk sprak zijn grote waardering uit voor de energie die de vrijwilligers in het dorpshuis steken en het prachtige resultaat dat dat heeft opgeleverd. De waardering werd onderstreept met het uitreiken van rozen aan de vrijwilligers.

In de toekomst wil het dorpshuis aanspreekpunt zijn voor de gemeente Hogeland. Verder wil men de sociale functie uitbreiden met behulp van een dorpsondersteuner, spreekbuis zijn voor overheden en opkomen voor de belangen van het dorp. Burgerinitiatieven kunnen vanuit het dorpshuis prima ondersteund worden. Kortom: Dorpshuis Zijlvesterhoek moet het gemeentehuis van Onderdendam worden!

Welke vrijwilligersgroep uit Bedum verdient volgens u extra waardering?

De waarderingsroos wordt elke twee maanden uitgereikt. Ieder kan een vrijwilligersgroep aanmelden voor de komende periode tot en met 31 september. Aanmelden kan via een formulier in de Bibliotheek of via de website van Mensenwerk Hogeland, www.mensenwerkhogeland.nl klik op “Meer Thema’s” en vervolgens op “Vrijwilligers”.
In oktober wordt bekend gemaakt wie de Waarderingsroos van de periode september/oktober ontvangt.
Doe mee!

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM