Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Bedum en omgeving 7 uur zonder stroom
Gepubliceerd op donderdag 31 maart 2016

Bedum 7 uur zonder stroom

Een brandje rond 13:40 uur in een transformatorhuisje in Onderdendam had grote gevolgen. Huishoudens, bedrijven, winkels etc. rond het gebied Bedum, Winsum, Onderdendam en Middelstum hadden hierdoor geen stroom. Gelukkig had de brandweer de brand snel onder controle waarna de monteurs van Enexis met de herstelwerkzaaamheden konden beginnen.Pas rond 20:45 uur was de stroomvoorziening in de meeste wijken van Bedum weer hersteld.

Foto's Johannes van der Helm. 

Waarom en waardoor de brand heeft kunnen ontstaan is niet bekend.

Bedum 7 uur zonder stroom

Veel mensen waren vanmiddag teleurgesteld in de slechte communicatie van Enexis. Het enige dat medegedeeld werd was dat de monteurs er mee bezig zijn. Dat is wel het minste dat je mag verwachten als 9000 huishoudens zonder stroom zitten.

Op twitter vroegen velen zich ook af waarom er geen backup systeem is zodat er snel overgeschakeld kan worden bij een dergelijke storing. Een dergelijke single point of faillure in het netwerk is niet meer van deze tijd.

Mensen met zonnepanelen vroegen zich af waarom ook zij geen stroom meer hadden, terwijl de zon scheen. Dit komt omdat de omvormers die tussen de zonnepanelen en het elektriciteitsnet zitten meteen uitschakelen bij een stroomstoring. Dit moet o.a. voorkomen dat er stroom op het net blijft staan als de monteurs aan het werk zijn. Dit zou tot levensgevaarlijke situaties kunnen leiden.
Tegenwoordig zijn er backupsystemen op de markt die achter de zonnepanelen geplaatst kunnen worden. Je hebt dan ook stroom bij een stroomstoring. Het is zelfs mogelijk om helemaal geen gebruik te maken van het stroomnet. Je hebt dan een autonoom zonnestroom systeem. Dit is een systeem voor de opwekking van energie uit zonlicht, waarbij geen gebruik gemaakt wordt van het stroomnet.

Gelukkig hebben we weer stroom.

Bedum 7 uur zonder stroom

Bedum 7 uur zonder stroom

Bedum 7 uur zonder stroom

Bedum 7 uur zonder stroom

  

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM