Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
banner-benu-apotheek-bedum.png
Arjen Robben veld krijgt nieuwe kunstgrasmat
Gepubliceerd op zaterdag 21 februari 2015

Arjen Robben veld  in Bedum krijgt nieuwe kunstgrasmat

Het veelgebruikte Arjen Robben Veld aan de Waldadrift in Bedum krijgt een nieuwe kunstgrasmat. Ook komt er een watertappunt. Het voetbalveldje is de komende lente een paar weken niet te gebruiken.

De kunstgrasmat van het Robben-veld moet worden vervangen. Die is na ruim tien jaar intensief bespeeld te zijn ‘af’.  Dat is gebleken uit een inspectie.  Het college van burgemeester en wethouders wil de mat dan ook vervangen.
Volgens sportwethouder Jan-Willem van de Kolk is met de vervanging van de kunstgrasmat is zo’n 45.000 euro gemoeid.  “De Cruyff Foundation – de initiatiefnemer voor de aanleg van zulke veldjes – neemt daarvan 30.000 euro voor rekening;  van de gemeente wordt de overige 15.000 euro gevraagd. We stellen de gemeenteraad voor om daarvoor  geld in te zetten dat we van de provincie ontvangen.”

De Cruyff Foundation wil stimuleren dat kinderen minder frisdrank en meer leidingwater drinken. Dat is gezonder, vindt de stichting. En het zorgt voor minder zwerfaval. Daarom biedt de Cruijff Foundation aan een watertappunt bij de veldjes aan te leggen. De Postcodeloterij en het Waterbedrijf Groningen maken de aanleg van dat tappunt mogelijk. Bij de heropening van het veldje deelt de Cruyff Foundation 750 bidons uit.

Het Arjen Robben Veld werd door de wereldberoemde voetballer aan zijn geboorteplaats geschonken toen hij uitgeroepen werd tot ‘Talent van het jaar 2003’. Hij speelde toen voor PSV. Het veldje werd in 2004 in gebruik genomen. Het Arjen Robben Veld is sindsdien een brandpunt voor de Bedumer jeugd. Het veld geldt als een visitekaartje voor Bedum en is één van de meest gebruikte sportvoorzieningen in de gemeente.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM