Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Afspraken over dagbesteding jongeren
Gepubliceerd op donderdag 17 december 2020

Afspraken over dagbesteding jongeren - Het college van de gemeente Het Hogeland 
 
Het college van de gemeente Het Hogeland heeft de werkafspraken van dagbesteding voor jongeren uit het praktijkonderwijs en het speciaal voortgezet onderwijs vastgesteld. Dat is gebeurd in samenwerking met de Regionale Meld- en Coördinatiefunctie voortijdig schoolverlaten en de gemeenten Delfzijl, Appingedam en Loppersum.

Door de afspraken blijven de jongeren goed in beeld zodat ze het onderwijs volgen of werk hebben dat het beste bij hun past.  Daarnaast maken de partijen volgend jaar afspraken over het vervoer van en naar de dagbesteding. Ook komen er afspraken over stages op de dagbesteding en over hoe de jongeren zichzelf zo goed mogelijk op de dagbesteding kunnen ontwikkelen.
 
Een deel van de jongeren uit het praktijkonderwijs en het speciaal voortgezet onderwijs gaat naar de dagbesteding. De kansen op de arbeidsmarkt of op vervolgonderwijs zijn voor deze jongeren niet optimaal.

Verantwoordelijk wethouder Kristel Rutgers: “Deze jongeren verdienen onze speciale aandacht. Met dagbesteding blijven ze zo goed mogelijk aangesloten bij de samenleving en worden hun kansen vergroot.”
 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter