Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Afscheid van Stichting Welzijn Bedum; erepenning voor Jan Wevers
Gepubliceerd op maandag 18 december 2017

Vooruitlopend op de samenvoeging van de BMWE-gemeenten op 1 januari 2019 is het welzijnswerk in het gebied van de nieuwe gemeente “Het Hogeland” uitbesteed aan een nieuwe partner: Mensenwerk Hogeland. Als gevolg hiervan worden de activiteiten van de Stichting Welzijn Bedum (SWB) grotendeels afgebouwd. Tevens is de Coördinator van de SWB, Jan Wevers, aan zijn welverdiende pensioen toe. Twee goede redenen voor een feestelijke middag.

Afscheid van Stichting Welzijn Bedum; erepenning voor Jan Wevers

Afgelopen vrijdag was de Openbare Bibliotheek van Bedum omgetoverd tot feestzaal. Er waren zo’n 175 bezoekers op de uitnodiging in gegaan. Geerte Wevers, de vrouw van Jan, zijn zoon Matthijs en diens vrouw Wendy waren ook aanwezig. Dochter Marjolein was op vakantie in Cuba. De hapjes en drankjes werden uitstekend verzorgd door Everts Partycatering.

Humor
Het gelegenheidsduo René Bos en Lies Medema openden de middag. Zij behandelden het wel en wee van de SWB en de werkzaamheden van Jan Wevers op humoristische wijze en in dichtvorm.
Leo Verhage, de voorzitter van de SWB was de ceremoniemeester en kondigde de verschillende onderdelen in het programma aan. Jan Wevers nam kort en bondig alle activiteiten van de SWB door en overhandigde symbolisch bosjes rozen aan vertegenwoordigers van alle groepen die de werkzaamheden van de Stichting mogelijk maken: het bestuur, het personeel, de vrijwilligers en de docenten. Later nam hij nog het woord om iedereen te bedanken.

Erepenning
Wethouder en locoburgemeester Menne van Dijk vervolgde het programma met een mooie toespraak die uitmondde in de officiële uitreiking van de erepenning van de gemeente Bedum aan Jan Wevers.

Afscheid van Stichting Welzijn Bedum; erepenning voor Jan Wevers
Vlnr: Jan Wevers, Geerte Wevers, Matthijs Wevers en
zijn vrouw Wendy Winters

Afscheid van Stichting Welzijn Bedum; erepenning voor Jan Wevers
Wethouder Menne van Dijk overhandigt de erepenning en
de bijbehorende oorkonde aan Jan Wevers

Wevers ontving de penning, met bijbehorend certificaat en speld, voor 41 jaar trouwe dienst en zijn ongelofelijke inzet en doorzettingsvermogen. Van Dijk memoreerde een vorige wethouder die 15 jaar geleden zei dat het een gouden greep was geweest om Wevers naar Bedum te halen. Hij vertelde dat de samenwerking met Wevers en het bestuur van de SWB meestal prettig en constructief verliep. Soms waren er moeizame momenten omdat Wevers altijd goed wist wat hij wou en daarvoor streed.

Afscheid van Stichting Welzijn Bedum; erepenning voor Jan Wevers

Afscheid van Stichting Welzijn Bedum; erepenning voor Jan Wevers

Muziek
Muziekschool Hunsingo had een aantal kundige instrumentalisten afgevaardigd. Zo waren er muzikale intermezzo’s van pianist Alje Zwijghuizen en zijn docente Liesbeth Wildeveld. En het vioolkwartet bestaande uit Lotte Meijer, Silke Kok, Puck Bouman en Margaux Luchtenberg speelde twee mooie stukken. De laatste muzikale bijdrage kwam van het SWB-koor bestaande uit collega’s en bestuursleden. In een lied werd de carrière van Jan Wevers bezongen.

Veranderingen bij Stichting Welzijn Bedum
Bij de SWB verandert veel. De welzijnstaken worden volledig overgenomen door Mensenwerk Hogeland. De Stichting gaat zich richten op het beheer van gebouw “De Meenschaar”. Twee personeelsleden van de stichting gaan mee naar Mensenwerk Hogeland: jongerenwerker Nicole Hoofs en managementassistent Peter Russchen. Koos Bouwman, Elly Bulthuis, Linda Janssen en Dinie Helbig blijven bij de SWB aan het werk. Drie bestuursleden verlaten de stichting: Herbert Löhner, Hanneke Biermasz en Jannie Rouwé. Leo Verhage, Harry Hoving en At Haaima blijven in het bestuur.

Mensenwerk Hogeland
“Mensenwerk Hogeland” neemt alle welzijnstaken van de Stichting Welzijn Bedum per 1 januari 2018 over. Ook in de andere drie BMWE-gemeenten gaat dit nieuwe bedrijf aan de slag met onder andere jongerenwerk, ouderenwerk, mantelzorgondersteuning en sociaal werk. Op  http://www.mensenwerkhogeland.nl/ kunt u te zijner tijd meer informatie vinden.

De Stichting Welzijn Bedum blijft in afgeslankte vorm bestaan. Haar taak is het beheer van gebouw “De Meenschaar”.

Foto’s: Peter Russchen.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM