Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Afscheid gemeentebestuur Bedum op donderdag 13 december
Gepubliceerd op woensdag 05 december 2018

Afscheid gemeentebestuur Bedum op donderdag 13 december


Op donderdagavond 13 december zijn alle inwoners en ondernemers uit de gemeente Bedum van harte uitgenodigd afscheid te nemen van de gemeenteraad en het college van B&W.


‘Oudejaarsbijeenkomst’

Vanaf 20.30 uur vindt er in het gemeentehuis een informeel afscheid plaats. Leerlingen van Muziekschool Hunsingo zorgen voor de muzikale omlijsting.

Burgemeester Erica van Lente: “In andere jaren waren we gewend het nieuwe jaar in te luiden met een nieuwjaarsbijeenkomst. Nu Bedum opgaat in de nieuwe gemeente Het Hogeland, hebben we besloten 2018 uit te luiden met een oudejaarsbijeenkomst. En dat is dan ook de gelegenheid om afscheid te nemen van het gemeentebestuur, zowel van de gemeenteraad als van het college van B&W”. 


Buitengewone raadsvergadering

Voorafgaand aan deze oudejaarsbijeenkomst vindt van 18.45 tot ca. 20.15 uur een buitengewone raadsvergadering plaats die in het teken staat van het afscheid van de gemeente Bedum. Deze vergadering is ook publiek toegankelijk. Vanwege het beperkte aantal plaatsen in de raadzaal, wordt de vergadering live uitgezonden in de hal van het gemeentehuis.


Achtergrondinformatie:

Per januari is de gemeente Het Hogeland een feit. Dit betekent dat officieel afscheid genomen wordt van alle raads- en collegeleden.

Het gaat om de volgende raadsleden:

• Thérèse Doesburg (ChristenUnie),
• Bernd de Jong (ChristenUnie),
• Jan Berghuis (ChristenUnie),
• Jaap Heres (PvdA),
• Willem Rus (PvdA),
• Roel Kuiper (PvdA),
• Sietske Journée (VVD),
• Kristel Rutgers (CDA),
• Paul Koster (CDA),
• Rolf van Bruggen (CDA) en
• Jakob de Vries (CDA)

Bernd de Jong, Kristel Rutgers en Jaap Heres zullen, door de herindelingsverkiezingen van 21 november, per 2 januari 2019 terugkeren als raadslid in de gemeente Het Hogeland.


College van burgemeester en wethouders:

De drie wethouders en de burgemeester nemen eveneens afscheid.

Wethouder Menne van Dijk (ChristenUnie) zwaait na ruim acht jaar Bedum definitief af. Voordat hij wethouder werd in Bedum is hij tien jaar raadslid en acht jaar wethouder geweest in de gemeente De Marne. In Bedum realiseerde hij het kunstgrasveld en werkte hij vooral aan Zorg en Jeugd en het Scholenprogramma.

Wethouder Jan-Willem van de Kolk (PvdA) is meer dan twintig aaneengesloten jaren wethouder. Hij was vier jaar wethouder in de gemeente Bedum en daarvoor 16 jaar in de gemeente Stadskanaal. In Bedum was hij onder andere verantwoordelijk voor financiën, wonen, milieu en sport.

Wethouder Johannes de Vries (CDA) verlaat de plaatselijke politiek en gaat zich volledig richten op zijn advies- en wegenbouwbedrijf. Hij heeft de rol van wethouder vier jaar vervuld, en was daarvoor raadslid in de gemeente Bedum. In het college van Bedum zette hij zich in voor verkeer en de openbare ruimte.

Waarnemend burgemeester Erica van Lente werd onlangs benoemd tot burgemeester van de gemeente Dalfsen. Zij wordt daar op 14 januari geïnstalleerd.  Van Lente werd per februari 2017 tot waarnemer in Bedum benoemd en heeft bijna twee jaar deel uitgemaakt van het Bedumer gemeentebestuur.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM