Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
open huis tandartsenpraktijk bedum
277 bomen weg door essentaksterfte
Gepubliceerd op vrijdag 23 februari 2018

277 bomen weg in de gemeente Bedum door essentaksterfte

Uit een inventarisatie van de gemeente Bedum is gebleken dat op korte termijn 277 bomen moeten worden gekapt. Een groot aantal bomen  zijn essen aan de Wolddijk, Ellerhuizen en Plattenburg. Deze bomen zijn aangetast door de 'essentaksterfte' en kunnen gevaarlijke of onveilige situaties veroorzaken. Er kunnen takken uit de bomen waaien, die op auto’s of fietsers terecht kunnen komen. 

Essentaksterfte
De essentaksterfte wordt veroorzaakt door een schimmel, die een aantal jaren geleden voor het eerst in de provincie Groningen opdook. De ziekte begint in de bladeren, tast vervolgens de takken aan en trekt dan verder de boom in. Er is nog geen methode gevonden om deze schimmel te bestrijden. Vorig jaar werd er ook een groot aantal aangetaste essen geruimd.

Voornamelijk essen in buitengebied
De bomen die dit jaar moeten verdwijnen, staan voornamelijk in het buitengebied. De te kappen bomen worden niet allemaal vervangen. In het buitengebied groeien de boomstronken terug als nieuwe beplanting.  Voor de kap van de bomen is inmiddels een kapvergunning verleend. Na afloop van de bezwaartermijn op maandag 5 maart wordt overgegaan tot het verwijderen van de zieke bomen.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM