Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
17,1% van Bedumers in 2017 overgestapt van energieleverancier
Gepubliceerd op vrijdag 26 oktober 2018

17,1% van Bedumers in 2017 overgestapt van energieleverancier

In 2017 is ruim 17 procent van de huishoudens in de gemeente Bedum overgestapt naar een andere energieleverancier. Zij betrokken hun aardgas en elektriciteit aan het eind van het jaar dus van een andere energieleverancier dan het jaar daarvoor. Gemiddeld stapten in heel Nederland ruim 12% over naar een andere energieleverancier. Dit meldt het CBS naar aanleiding van een vraag vanuit de Tweede Kamer.

Er zijn grote regionale verschillen. Het hoogst is het aandeel overstappers in het noorden en oosten van het land. In Staphorst, Tubbergen, Dinkelland en Wierden, gemeenten in Overijssel, heeft zo’n 20 procent van de huishoudens gewisseld van energieleverancier. Hoger dan 18 procent is het aantal overstappers in Nuenen, Gerwen en Nederwetten, Heeze–Leende en Best (Noord-Brabant), Bunschoten (Utrecht) en Scherpenzeel (Gelderland).
Relatief laag is het percentage overstappers in het zuidwesten van het land en in Amsterdam, Rotterdam en Den Haag. De laagste percentages overstappers zijn te vinden in Zeeland: Sluis (2,9 procent), Hulst (3,8 procent), Veere (4,6 procent), Vlissingen (5 procent), Terneuzen (5,1 procent).

Bron en methode
De basisgegevens komen uit het Centraal Aansluitingenregister. In dit register staan alle aansluitingen op het openbare aardgas- en elektriciteitsnet met per aansluiting de actuele energieleverancier.
 Voor de analyse zijn alleen aansluitingen van particuliere woningen gevolgd waar op 31 december 2016 en 31 december 2017 hetzelfde huishouden woonde. Huishoudens die naar een nieuwe woning zijn verhuisd en op het nieuwe adres een andere energieleverancier hebben, worden daarmee niet tot de overstappers gerekend.

Bron CBS

 

 

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM