Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
’s Heeren Loo en manege De Bonte Schimmel gaan samenwerken
Gepubliceerd op maandag 19 maart 2018

Sinds woensdagochtend 7 maart is het een gezellige boel bij manege De Bonte Schimmel aan De Wroetende Mol in Bedum. Ongeveer twintig mensen met een verstandelijke beperking krijgen (allemaal cliënten van  ’s Heeren Loo) hier dan paardrijles. Een bijzondere en mooie activiteit die alleen mogelijk is dankzij de inzet van een groep fanatieke vrijwilligers en bevlogen eigenaresse.

’s Heeren Loo en manege De Bonte Schimmel gaan samenwerken 

“Bijna Iedereen kan meedoen” vertelt bewegingsagoog paardrijden Veronique van Duinen ons. “Voor de mensen die wat slecht ter been zijn is er een speciale opstaptrap of een tillift”

Iedere les is weer een feest voor de cliënten die je zichtbaar ziet genieten. “We hebben een gevarieerd aanbod en proberen zoveel mogelijk variatie in te bouwen. Zo hebben we een speciale spiegel waar de mensen zich zelf zien rijden en worden er spelletjes gedaan. En natuurlijk proberen we met iedere cliënt even heerlijk te draven” vertelt Veronique ons enthousiast.

De samenwerking tussen ’s Heeren Loo en de manege gaat echter nog veel verder. Op korte termijn wordt er op de manege ook dagbesteding aangeboden voor mensen met een verstandelijke beperking:
Manager dagbesteding Geert Willem Kloppenburg: “We proberen een mooie plek in te richten voor mensen met een verstandelijke beperking die van paarden houden. Hier mogen onze cliënt werknemers paarden verzorgen en voeren, stallen schoonmaken en bijvoorbeeld de zadels van de paarden verzorgen. Maar er is ook ruimte voor cliënten die in de kantine willen werken om onze gasten van koffie te voorzien”

Ook Ester Schimmel eigenaresse van manege “De Bonte Schimmel” is erg blij met deze samenwerking: “Onze visie en doelen komen heel duidelijk overeen met die van ’s Heeren Loo. Het is nu mooi om samen te bouwen en plannen te maken voor de toekomst”

Zowel bij het paardrijden als voor de dagbesteding is nog ruimte voor nieuwe cliënten.
Informatie bij; Antje Pol (werkbemiddelaar) 06-15086292 / Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken  

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM