Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
’s Heeren Loo Opmaat gaat renoveren
Gepubliceerd op maandag 23 januari 2017

’s Heeren Loo Opmaat in Bedum gaat renoveren

’s Heeren Loo Opmaat is continue in ontwikkeling om er zo voor te zorgen dat iedereen goed kan wonen, werken en recreëren. Voor onze cliënten en medewerkers werken we aan een zo prettig mogelijke woon- en werkomgeving. Een plek die aansluit bij de eisen, de voorschriften en de wensen van nu.

Wat betekent dit in het kort?
In de periode van 2017 – 2020 worden alle woningen in fasen aan de locatie Ter Laan in Bedum gerenoveerd om zo toekomst bestendig te zijn. Dit betekent dat per fase de cliënten van Ter Laan tijdens de renovatie verhuizen naar een tijdelijke woning. De renovatie zal per fases worden uitgevoerd telkens in een cluster van woningen.

Wat gebeurt er de komende periode
Als we alles rond hebben met vergunningen en procedures dan gaan we starten met het Ontmoetingscentrum aan de Fazant 13 in Bedum. We verwachten dat we 23 januari kunnen starten met fase 1. Dit houdt in dat het ontmoetingscentrum verbouwd wordt tot een dagbestedingslocatie. Deze verbouwing duurt tot november 2017.
Vrij snel daarna zal de verbouwing van de woningen aan de Folkerdastraat beginnen. Deze verbouwing duurt tot het einde van het jaar.

Wat betekent dit voor de buurt
We realiseren ons dat de buurt hinder zal ondervinden van het verbouwproces. Er zal sprake zijn van bouwverkeer in de wijk met name aan het begin en aan het einde van de dag. Uiteraard zal ’s Heeren Loo, samen met de aannemer, er alles aan doen om de eventuele overlast tot een minimum te beperken.

Wat is de planning voor het gehele traject
Na verwachting zal het gehele renovatie traject ongeveer 3 jaar duren. In deze periode zullen alle woningen gefaseerd aan bod komen. Dat betreft de woningen aan de Kwartel, Fazant, Patrijs, Kwikstaart, Merel en de Leeuwerik.

Hogewerf
In de tussentijd is ’s Heeren Loo Opmaat ook druk bezig in Appingedam. De van origine "Oldambster" boerderij aan de Hogewerf word geheel gerenoveerd tot een toekomstbestendige zorglocatie. De verwachte start bouw zal na verkrijging van de omgevingsvergunning (vroegere bouwvergunning) eind januari c.q. begin februari 2017 plaatsvinden. De bouwtijd zal 6 tot 8 maanden in beslag nemen. Buiten de nieuwe functionele indeling met behoud van de uitstraling van originele kenmerken van de boerderij is bijzonder aan dit project dat het ook seismisch versterkt zal worden.

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM