Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
‘Werken aan de Dorpen’ succesvol afgesloten
Gepubliceerd op woensdag 24 maart 2021

‘Werken aan de Dorpen’ succesvol afgesloten - gemeente Het Hogeland

Na een aantal jaren ‘werken aan de dorpen’ in de voormalige gemeente De Marne zijn de projecten afgerond. Op dinsdag 16 maart is dit feestelijk afgesloten tijdens een online bijeenkomst waarbij alle dorpen een aandenken hebben gekregen in de vorm van een fotoboek van alle projecten.

Wethouder Mariëtte de Visser zei grote bewondering te hebben voor de inzet van de flinke groep vrijwilligers die hebben bijgedragen aan de aanpak van projecten in hun dorp. Ze bedankte iedereen die zich ingezet heeft voor Werken aan de Dorpen.

In 21 dorpen in voormalig gemeente De Marne zijn de afgelopen jaren verschillende projecten uitgevoerd. Het geld is in 2018 beschikbaar gesteld vanuit de Nationaal Coördinator Groningen en had onder meer tot doel om de vitaliteit van gemeenschappen te versterken en de kwaliteit van wonen en de woonomgeving te verbeteren.
 
Mariëtte de Visser: “Ik ben oprecht trots op wat er van de grond is gekomen. Het was mooi om te zien hoe de dorpen elkaar inspireerden. De schouders zijn er stevig onder gezet; er is écht gewerkt aan de dorpen. Alle dorpen hebben iets neergezet dat duurzaam bijdraagt aan de leefbaarheid. Dit is een voorbode van al het moois dat kan ontstaan uit samenwerking tussen dorpsbewoners en de gemeente. Er komt meer. Daar ben ik van overtuigd.”

‘Werken aan de Dorpen’ is nu afgerond, maar in de gemeente loopt nog een project om de leefbaarheid in de dorpen te verbeteren. Inwoners kunnen, wanneer hun idee steun heeft binnen het dorp, een Dorpsbudget aanvragen. Ook plannen voor duurzame energie, gezondheid of veiligheid kunnen in aanmerking komen voor het Dorpsbudget. Informatie over het Dorpsbudget is te vinden op www.hethogeland.nl/dorpsbudget . Hier staan ook de voorwaarden. Bij vragen kunnen inwoners terecht bij de dorpencoördinator.

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter