Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Zeer lage schooluitval bij Alfa-college
Gepubliceerd op dinsdag 16 februari 2016

Zeer lage schooluitval bij Alfa-college in Groningen


Minister Bussemaker feliciteert Alfa-college met goede resultaten.

GRONINGEN – Opnieuw is het aantal ongediplomeerde schoolverlaters bij het Alfa-college het afgelopen jaar gedaald. Minister Bussemaker feliciteert het Alfa-college met het verder terugdringen van het aantal voortijdig schoolverlaters met 17,8% ten opzichte van het jaar daarvoor. De verzuimaanpak, studiebegeleiding en ook samenwerking in de regio dragen bij aan de lage uitval in het Noorden.        

“Vanochtend heeft minister Bussemaker gebeld om het Alfa-college te feliciteren met de goede resultaten om schooluitval tegen te gaan. Ze heeft waardering voor onze aanpak en complimenteert het Noorden met de goede resultaten”, aldus Christien de Graaff, lid College van Bestuur van het Alfa-college.
“We zijn hier natuurlijk erg trots op. Het is voor onze studenten zo belangrijk om een diploma te halen. Wij steunen de minister in haar doelstelling om de schooluitval nog verder te verlagen.
Wij merken dat onze verzuimaanpak werkt. We houden de aan- en afwezigheid van onze studenten goed in de gaten. Elke student heeft een studiecoach. Als er sprake is van verzuim, gaat de studiecoach in gesprek met de student. Bij studieproblemen krijgt de student professionele ondersteuning.
Daarnaast is de gezamenlijke aanpak in het Noorden erg belangrijk; de mbo-instellingen, gemeenten en maatschappelijke organisaties werken samen. Het aanbieden van praktijkgericht en aantrekkelijk onderwijs zorgt ervoor dat de jongeren onderwijs volgen. Zo zijn er mooie leerwerktrajecten waar studenten een startkwalificatie behalen. We laten de student niet ‘los’!”

Ambitieus
Met een groeiend studentenaantal wordt het steeds moeilijker om het schooluitvalpercentage te verlagen. De Graaff: “Maar we blijven ambitieus want we weten hoe belangrijk het is dat jongeren een diploma halen. We gaan nog meer inzetten op onder meer verzuimbegeleiding.”

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM