Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Volg de werkzaamheden aan de Oostelijke Ringweg Groningen en rond de Noordzeebrug
Gepubliceerd op donderdag 25 april 2013

Volg de werkzaamheden aan de Oostelijke Ringweg Groningen en rond de Noordzeebrug via webcams

De komende jaren tot 2014 zal veel werk verricht worden aan de Oostelijke Ringweg in Groningen. Alle kruisingen worden namelijk ongelijkvloers. Dat betekent dat een groot gedeelte van de huidige kruispunten en verkeerslichten verdwijnen en plaats maken voor nieuwe rotondes en viaducten. De eerste fly-over bij Ulgersmaborg is nu gereed. Binnenkort is de kruising Beijum Zuid aan de beurt.   Het doel van deze aanpassingen is om de verkeersveiligheid en de doorstroming van het verkeer op de Oostelijke Ringweg te verbeteren. Daarnaast worden ook nieuwe fiets/ecobruggen aangelegd bij de Stadsweg en het Meedenpad.

Beijum-Noord/Groningerweg
Vanaf februari zijn de grond- en kapwerkzaamheden gestart voor de aanpassingen rondom de Groningerweg en Beijum-Noord. Hiermee is tevens de laatste fase van de werkzaamheden voor de aanpak van de Oostelijke Ringweg in gang gezet! Deze voorbereidende werkzaamheden duren tot eind april 2013. De weggebruiker zal in deze fase niet direct veel hinder van ondervinden. De omgeving zal echter de komende weken een geheel nieuw aanzicht krijgen vanwege struiken en bomen die gekapt worden in de nabijheid van het viaduct bij de Groningerweg en de Oostelijke Ringweg.  Er vindt overigens eind 2014/begin 2015 nieuwe groenaanplant plaats.

De verkeerslichten bij de Groningerweg verdwijnen. De aansluiting wordt omgebouwd tot een ongelijkvloerse kruising met op- en afritten naar de Oostelijke ringweg. De Groningerweg gaat straks onder de Oostelijke ringweg door. Ook is er een op- en afrit aan het ontwerp toegevoegd voor het verkeer komende vanaf de Eemshaven (N46) richting de Groningerweg. Het viaduct over het Boterdiep, bij de Groningerweg, moet worden verlengd. Om dit te kunnen realiseren is gedurende de periode van één jaar de Groningerweg ter hoogte van het viaduct/huidig kruispunt over het Boterdiep afgesloten.  Vanaf deze zomer zijn er voor de periode van één jaar omleidingen voorzien ter hoogte van het bedrijventerrein het Witte Lam.

Noordzeebrug
Tussen 2012 en 2015 gaat de provincie Groningen, in samenwerking met de gemeente Groningen, de Noordzeebrug over het Van Starkenborghkanaal vervangen. De nieuwe brug wordt hoger ( ca. 3 meter) om hem geschikt te maken voor het vervoer van meerdere lagen containers over dit kanaal. De bestaande brug wordt volledig gesloopt en vervangen door een nieuwe vaste brug.  Tegelijkertijd wordt ook de kruising van de ringweg met de Bedumerweg ongelijkvloers gemaakt en komen daarmee de verkeerslichten te vervallenromtrent volgt nog.

Hoe krijgt u een duidelijk beeld van deze interessante projecten?
Wilt u visuele informatie, kijk dan vooral naar onze webcams en naar de speciale futuristische foto's die u zelf kunt bedienen. Op verschillende punten langs de ringweg staan webcams opgesteld waarmee u live kunt meekijken met de werkzaamheden.

http://www.ringgroningen.nl/webcams

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM