Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Vanaf vrijdagavond 6 februari eerste auto's over nieuwe Noordzeebrug
Gepubliceerd op woensdag 04 februari 2015

Vanaf vrijdagavond 6 februari omstreeks 19.00 uur  kunnen de eerste auto's gebruik maken van  het eerste deel van de nieuwe Noordzeebrug in Groningen. Een prachtig nieuw stukje Noordelijke Ringweg is hier gerealiseerd, waarbij de weggebruiker ‘verhoogd’ vanuit de richting Eemshaven de stad in- of uitrijdt.

Vanaf vrijdagavond 6 februari eerste auto's over nieuwe Noordzeebrug

Het eerste gedeelte van de nieuwe Noordzeebrug is klaar en is ruim drie meter hoger dan de oude Noordzeebrug. Tegelijkertijd is er bij de Bedumerweg ook een nieuw viaduct gerealiseerd, ruim 7 meter hoog op mooi vormgegeven palen. Ook daar een panoramisch uitzicht op dit gedeelte van de stad.

Even wennen
Het zal voor de automobilist even wennen zijn. Op de Noordzeebrug wordt in het weekend van 7/8 februari het verkeer in fasen ‘omgezet’ en gaat men op het nieuwe gedeelte rijden.  De aannemerscombinatie Oosterhof Holman/ Van Spijker is inmiddels aan de stadszijde begonnen met diverse werkzaamheden om ook dit gedeelte van de Noordzeebrug  te verhogen. In de afgelopen maanden hebben de betrokken medewerkers met man en macht gewerkt om dit mooie resultaat te bereiken. In de komende tijd concentreren de werkzaamheden zich op het heien van nieuwe damwanden, het maken van een brugdek.  het storten van duizenden m3 beton, de aanleg van een nieuw fietspad, maar ook de aanleg van een nieuwe rotonde bij de Bedumerweg en de bijbehorende verbindingswegen naar de Noordelijke Ringweg.

Extra toezicht
Vanaf maandagochtend 9 februari  -  tijdens spitsuren - zal de provincie Groningen in samenwerking met betrokkenen van de gemeente Groningen, de politie en hulpverleningsdiensten extra toezicht uitoefenen op de nieuwe verkeerssituatie en daar waar nodig bijsturen.

Geen feestelijke opening
De aanvankelijk geplande feestelijke opening met de omgeving is geannuleerd vanwege het recente dodelijk ongeval bij het nieuwe viaduct. De provincie Groningen en de betrokken aannemers zullen bekijken of er een ander geschikt moment is om de omgeving op een andere manier te betrekken bij de werkzaamheden.

Tot november 2015 concentreert de aannemerscombinatie Oosterhof Holman/Van Spijker zich op de bouw van het tweede gedeelte van de Noordzeebrug. Tot die tijd blijft de Noordzeebrug afgesloten voor fietsers en voetgangers.

Zie ook: http://noordzeebrug.bouwwebcam.nl/

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM