Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Studenten Terra steken Peerd van Ome Loeks in een nieuw jasje
Gepubliceerd op woensdag 11 maart 2020

Studenten Terra steken Peerd van Ome Loeks in een nieuw jasje

Terra Groningen vernieuwt opleiding Bloem, Groen & Styling.

Vanaf volgend schooljaar biedt Terra mbo Groningen een vernieuwde opleiding Bloem, Groen & Styling aan. Om deze opleiding te promoten gaat regelmatig een groep studenten met een volgeladen bakfiets op pad voor een groene pop-up metamorfose. Zij hebben de opdracht om een saaie openbare ruimte binnen een uur om te toveren tot een gezellige sfeervolle setting. Vorige maand werd een deel van de Euroborg nog in een nieuw jasje gestoken, deze week onderging het Peerd van Ome Loeks op het hoofdstation in Groningen een spectaculaire metamorfose. De komende periode worden nog meer openbare ruimtes in Groningen tijdelijk gepimpt.

Studenten Terra steken Peerd van Ome Loeks in een nieuw jasje

Terra Groningen speelt met de vernieuwde opleiding Bloem, Groen &Styling in op de duurzame ontwikkelingen in de maatschappij, het feit dat klassieke bloemenwinkels verdwijnen en de toenemende rol van tuincentra en woonwinkels. De opleiding sluit aan bij de vraag vanuit de markt naar vakbekwame, breed opgeleide groene vormgevers.
 
Brede groene vormgevingsopleiding tot groenstylist
Er zijn bloemopleidingen en styling- en designopleidingen maar geen opleiding waarbij studenten breed de mogelijkheden van 'groen ontwerpen en vormgeven' kunnen ontdekken en ontwikkelen. De vernieuwde opleiding Bloem, Groen & Styling bij Terra Groningen wordt een brede groene vormgevingsopleiding voor creatieve, ondernemende, groene vormgevers. De opleiding start vanaf schooljaar 2020-2021 op diverse mbo-niveaus.

Kans op werk vergroten
Met de opleiding worden studenten klaargestoomd om de wereld groener, mooier en gezonder te maken. Tijdens de opleiding staan bloemen en planten, presenteren en etaleren, vormgeving en interieur centraal. Hiermee wordt de baangarantie voor studenten vergroot. Zij kunnen niet alleen in de bloemenbranche aan het werk, maar ook in een woonwinkel of tuincentrum, als projectleider interieurbeplantingen, decorateur, etaleur, interieurontwerper, (groen)stylist of tentoonstellingsarrangeur.

Meer informatie over de vernieuwde opleiding Bloem, Groen & Styling: www.wordgroenstylist.nl

 

Gerelateerde artikelen

Mijnkadowinkel.nl
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter