Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Steernvanger laat zich niet uit het veld slaan door de coronacrisis
Gepubliceerd op woensdag 08 april 2020

Steernvanger laat zich niet uit het veld slaan door de coronacrisis

Doordat in het land sociale afstandsmaatregelen werden afgekondigd, viel voor indiefolkband Steernvanger een hoop muzikaal genot in duigen. Festivals zijn afgelast, optredens gaan niet door en samen repeteren was ook niet meer mogelijk. Terwijl ze op het punt stonden met een groot feest hun nieuwe EP uit te brengen! 
 
De oplossing was snel gevonden: door vanuit hun huiskamers, oefenhokken en zolders een ‘live’ collageclip op te nemen voor de nieuwe single 15 joar, ging voor Steernvanger een nieuwe wereld open. De video werd zeer enthousiast ontvangen en binnen een week was hij al meer dan 10.000 keer bekeken op hun Facebookpagina. Afgelopen zaterdag ging het vrolijke liefdeslied officieel in première bij Café Martini, het radioprogramma van Eric Bats op RTV Noord. 15 Joar is te streamen via Spotify, iTunes en andere streamingsites.
 
Meteen daarna benaderde RTV Noord de band om een ‘Troostlaidje’ te maken: een lied voor alle mensen die thuis zitten door het coronavirus. Steernvanger paste het nummer ’t Zel weer veujoar worden van Ede Staal aan naar een speciale coronaversie. Ook daarvoor maakten ze een ‘live’ videoclip waar de muziekredactie van RTV Noord bijzonder enthousiast over was.De komende weken willen de heren vaker nummers op deze manier uitbrengen, tot ze weer echt live kunnen spelen. Zo houden ze zichzelf van de straat en zijn ze voor iedereen die nu thuis zit een welkome afleiding.

Steernvanger (‘Sterrenvanger’) bestaat uit Dion Bouwes (zang, gitaar), Dennis Krottje (gitaar), Bjorn Nuninga (bas), Marco Veldman (mondharmonica, zang) en Matthijs Vogt (drums, zang). Hun muziek is toegankelijk en vrolijk, maar ontroert ook. Met hun poëtische, Groningstalige teksten en de vele interactie met het publiek nemen de mannen van Steernvanger je door hun meerstemmige indiefolk op aanstekelijke wijze mee in muzikale vondsten en verhalen, terug naar hun Grunneger roots – hun woddels.

 

 

 

 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter