Wielerronde van Bedum Bedrijvenvereniging gemeente Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Notaris bespreekt erfrecht in Usquert en Winsum
Gepubliceerd op vrijdag 06 oktober 2017

Notaris bespreekt erfrecht in Usquert en Winsum 

FNV Senioren en FNV Lokaal organiseren voor leden en belangstellenden, in samenwerking met notaris Hilgen uit Leens, op dinsdag 17 oktober een bijeenkomst over erfrecht. FNV senioren behartigt de belangen van ouderen in de nieuwe gemeente Het Hogeland in de breedste zin van het woord.

Voor senioren vindt de bijeenkomst plaats in het Dorpshuis, Schoolstraat 1 te Usquert van 14:00 – 16:00 uur (inloop vanaf 13:30 uur).

Voor werkende leden en belangstellenden vindt de bijeenkomst plaats in gebouw De Hoogte, Kerkpad 8 te Winsum van 20:00 – 22:00 uur (inloop vanaf 19:30 uur).

Iedereen krijgt op enig moment te maken met erfrecht. Wie vroeger durfde te investeren in een eigen huis zal nu een kapitaal hebben opgebouwd. Maar wat moet je doen als bijvoorbeeld je zorgvraag toeneemt? Moet je dan je vermogen opeten?

Maar ook voor wie geen vermogen uit eigen woning heeft kan erfrecht om de hoek komen kijken. Bij voorbeeld als een ongehuwd familielid overlijdt zonder testament. Naar wie gaat dan de erfenis? Wat als je in een sociale huurwoning zit? Zijn er gevolgen voor eventuele toeslagen?

Iedereen kan dus te maken krijgen met erfrecht. Als erfgenaam of als erflater. Waar moet je op letten, wat is verstandig, wat moet je vooral niet doen, is een testament verstandig en moet je, als je wat wilt regelen, daarvoor wel naar een notaris?

Dit soort vragen wordt behandeld door notaris Hilgen uit Leens.

Alle belangstellenden zijn van harte welkom. ’s Middags in het dorpshuis van Usquert aan de Schoolstraat. Inloop is vanaf 13:30 uur, we beginnen om 14:00 uur. ’s Avonds vanaf 19:30 uur in gebouw De Hoogte te Winsum. Er is uiteraard gelegenheid om vragen te stellen. De toegang is ook voor niet-leden gratis, maar wel aanmelden voor deze bijeenkomst(en) via telefoonnummer 050-3012174.

 

Gerelateerde artikelen

         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter

K7 MEDIA - BEDUM