Wielerronde van Bedum Walfridusvoettocht Bedum
Mensenwerk Hogeland
          Evenementen Agenda BedumColumns

Historie
Nieuwe roman van Jan Mulder - Liefde & aardbevingen
Gepubliceerd op dinsdag 23 oktober 2018

Op zaterdag 3 november verschijnt bij Uitgeverij De Bezige Bij:


Liefde & aardbevingen
 
de nieuwe roman
van
Jan Mulder

Nieuwe roman van Jan Mulder - Liefde & aardbevingen

Fotograaf: Stephan Vanfleteren


Samenvatting

Een dorp in het hoge noorden van het land, de laatste decennia van de vorige eeuw. De kruidenier Wilhelmus ontfermt zich immer met toewijding over de lichamen van de talrijke zielen die in hun zware boerenbestaan geen andere uitweg zagen dan in de put te springen. Thuis adoreert hij tamelijk naïef zijn echtgenote Albertine, die veel minder dan hij in staat is haar geduld te bewaren in hun stilstaande, kinderloze huwelijk. Hij is in de ban van Bach en luistert elke zondag om één uur trouw naar de avro als daar de toestanden van de wereld worden besproken. "Zijn geest is geen oord van losbandigheid. Zijn lust is een traag en onbeholpen antwoord op een vergeten instinct.' Vanaf het moment dat de Turkse Tanya in het dorp komt wonen verandert het leven van Wilhelmus dramatisch.

Liefde & aardbevingen is een onvergetelijk portret van een tragisch leven in een veranderende samenleving. Jan Mulder heeft in deze roman zijn fijnzinnige verbeelding tot het uiterste ingezet.

Het boek is nu al te bestellen via:

 

Liefde & aardbevingen wordt gepresenteerd op het literaire festival 'Het Grote Gebeuren' in Groningen op zaterdagavond 3 november.  

Jan Mulder (1945) is zich na zijn sportieve carrière gaan richten op de journalistiek. Samen met Remco Campert was hij jarenlang als CaMu vaste columnist bij de Volkskrant en hij
is een veelgevraagde televisiepersoonlijkheid. Mulders verzameld proza - verhalen en columns - verscheen onder de titel De vrouw als karretje (2011), en in 2003 publiceerde hij de roman Iris. Voor de Boekenweek 2009 schreef hij Labradoedel.

 

 
Gemeentebelangen Het Hogeland.nl
 
         
       BEDUMER.NL

COLOFON 
DISCLAIMER
vertical-divider.png    ADVERTEREN

OVER ADVERTEREN   
STATISTIEKEN
vertical-divider.png    CONTACT

Dit e-mail adres is beschermd door spambots, u heeft Javascript nodig om dit onderdeel te kunnen bekijken
NIEUWS INSTUREN
vertical-divider.png RSS Feed bedumer.nlVolg ons op FacebookVolg ons op Twitter